Καιρός ήταν και έστω και με κάποια καθυστέρηση οι άνθρωποι του Δήμου προχώρησαν στο σβήσιμο των φαλλών και των συνθημάτων που "στόλιζαν" τις κολόνες μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. 

Τα συνθήματα αυτά, σε συνδυασμό με την κατάσταση που έχει περιέλθει το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου και ειδικότερα η εξωτερική του όψη, παρά τις κατά καιρούς εργασίες του δήμου, είχαν προκαλέσει αίσθηση και πολλές αρνητικές εντυπώσεις στους Πατρινούς.

Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν αρκετοί, πρόκειται για την κορύφωση της υποβάθμισης της αισθητικής αυτής της πόλης, στο κατεξοχήν κτίριο που θα έπρεπε να προσδίδει την πολιτιστική της ταυτότητα. 

Εκτός πια αν ο πολιτισμός και η αισθητική της έχει καταντήσει να είναι ανάλογη με το σχήμα που στόλισαν κάποιοι στην κολόνα, κάτι που ασφαλώς δεν θέλουμε να πιστεύουμε. Άνθρωπος του δήμου προχώρησε την Κυριακή στο σβήσιμο των φαλλών και των συνθημάτων που "διακοσμούσαν" τους κίονες του κτιρίου, περνώντας τους με λευκή μπογιά. 

Όμως είναι σίγουρο ότι οι βανδαλισμοί θα συνεχιστούν και θα έρθει η στιγμή που οι άγνωστοι, γνωρίζοντας την ανομία που υπάρχει σε αυτή την πόλη, θα επιχειρήσουν να δείξουν και πάλι την... τέχνη τους. Η λύση, σύμφωνα με πολλούς, θα πρέπει να είναι δραστική. Ιδιωτική φύλαξη και ανάθεση σε εταιρεία. 

Όχι για όλα τα σημεία της Πάτρας. Ας είναι μόνο για το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Ένα κτίριο που συμβολίζει τον ίδιο τον πολιτισμό αυτής της πόλης. Μόνο έτσι θα φυλαχτεί το κτίριο, θα διασφαλιστεί το θέατρο και θα εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι περίεργοι τύπου που το περιτριγυρίζουν από το πρωί έως και τις βραδινές ώρες. Δεν είναι έτσι; 

Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη πριν από το σβήσιμο.