Με έναν βαθμό έφυγαν οι ομάδες από την αναμέτρηση κάτι που φέρνει σε δυσχερή θέση την ομάδα της Ακαδημίας των Σπορ, αφού ο  Ποσειδώνας Λουτρακίου είναι ένα βαθμό μπροστά από την Πατρινή ομάδα, στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στους αγώνες πλέει-οφς ανόδου στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου είχαν μια εκπληκτική ημέρα (παρότι είχαν 15 ημέρες αγωνιστική απραξία) έλεγχαν το σκορ με μια διαφορά τερμάτων που κυμαινόταν από τα τέσσερα έως έξι γκολ, αλλά δυστυχώς ελέω του διαιτητή Αβράμη υποχρεώθηκε σε ισοφάριση στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. 

Άπαντες στην Ακαδημία των Σπορ αλλά και όλους τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα θεωρούν υπαίτιο για την διαμόρφωση της ισοπαλίας τον Πατρινό διαιτητή Γεώργιο Αβράμη, που κατάφερε με τα σφυρίγματά του να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ιθύνοντες της Πατρινής ομάδος δεν θα αφήσουν το θέμα στάσιμο, αλλά  και θα υποστηρίξουν την ένσταση τους,  αλλά και θα καταγγείλουν τόσο στο Δ.Σ. της ΟΧΕ όσο και στην ΚΕΔ/ΟΧΕ (με στοιχεία) την συμπεριφορά του εν λόγω διαιτητή. Πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο από την στιγμή που οι ομάδες πληρώνουν  τους  διαιτητές   και αυτοί τουλάχιστον δεν προσπαθούν να σεβαστούν τους συλλόγους και το άθλημα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγο διαιτητή τόσο από την ΟΧΕ όσο και από την ΚΕΔ/ΟΧΕ,  γιατί στο άθλημα πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές-τριες και μόνον.

Ακαδημία των Σπορ: ( Γ. Παπαγιαννόπουλος): Διαμαντόπουλος, Παναγιωταρόπουλος 2, Χ. Παπαγιαννόπουλος , Παπαγιαννόπουλος Αλ. 8, Γεωργίου 3, Πάντος, Στραβομύτης 1, Μάρκοβιτς 2, Τόμσον 4 ,Μπεκιάρης, Πολίτης, Ζάγκας 1, Τόμοβιτς 2, Ακριδόπουλος 1, Σκαρλάτος, Κολλύρης 2.

Αναλυτικά όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα: Η ομάδα Ακαδημία των Σπορ ενίσταται διότι στο 17:32 του πρώτου ημιχρόνου, ο παίκτης του Ποσειδώνα Λουτρακίου με νούμερο 99, Ρουμελιώτης Αλέξανδρος του σκίστηκε η φανέλα. Οι διαιτητές του απαγόρευσαν να παίξει με τη σκισμένη φανέλα και κάθισε στο πάγκο του. Στο 25:10 του πρώτου ημιχρόνου ο παραπάνω παίκτης εμφανίστηκε και αγωνίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με νούμερο φανέλας 15 και σορτσάκι νούμερο 99. Κατά παράβαση του κανονισμού αγώνος που αναφέρει ότι οι παίκτες εμφανίζονται και αγωνίζονται με τον ίδιο αριθμό φανέλας που δηλώνονται στο φύλλο αγώνος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αθλητής δηλωμένος στο φύλλο αγώνος με νούμερο 15, ο παραπάνω αθλητής, σημείωσε 9 τέρματα χωρίς να είναι δηλωμένος το νούμερο 15. Σημειωτέον από τη στιγμή που δεν υπάρχει δηλωμένος αθλητής με άλλα στοιχεία, ζητούμε το μηδενισμό της φιλοξενούμενης ομάδας, διότι είναι σαν να χρησιμοποίησε αθλητή χωρίς να είναι δηλωμένος στο φύλλο αγώνος.

Στην ένσταση της Α ομάδας απαντάμε τα εξής: Στο 14:50 του α ημιχρόνου η φανέλα του αθλητή της Β ομάδας με αριθμό φανέλας 99, σκίστηκε ολοσχερώς. Οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι με τάιμ άουτ και ζήτησαν από τον αθλητή να αλλάξει φανέλα. Ο φροντιστής της Β ομάδας μας ενημέρωσε ότι δεν έχει άλλη φανέλα με τον ίδιο αριθμό 99. Η μόνη φανέλα που είχε η ομάδα, ήταν με τον αριθμό 15. Και αφού δεν υπήρχε άλλος παίκτης με τον αριθμό 15 να αναφέρεται στο φύλλο αγώνος, επιτρέψαμε στον παίκτη να συνεχίσει να αγωνίζεται με τον καινούργιο αριθμό νούμερο 15.

Ο έφορος της Ακαδημίας των Σπορ Τάκης Στεμιτσιώτης δήλωσε σχετικά με τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στους αθλητές μας όπου μετά από αγωνιστική απραξία 15 ημερών κατάφεραν κ ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες ενός αγώνα. Δυστυχώς χαρίσαμε ακόμη έναν βαθμό στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όχι όμως από υπαιτιότητα μας. Για άλλη μία φορά πρέπει να ξαναθυμηθούμε, ότι πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα χάντμπολ είναι οι αθλητές και το άθλημα και κανένας άλλος. Όταν ένας εκ των δύο διαιτητών γίνεται πρωταγωνιστής και θέλει για δικούς του λόγους να επιβάλλει με τα σφυρίγματα του την διάθεση του, τότε δεν χάνει μία ομάδα και οι αθλητές, αλλά όλο το οικοδόμημα του αθλήματος. Ένας τέτοιος διαιτητής είναι επικίνδυνος για αυτό που υπηρετούμε όλοι μας με ανιδιοτέλεια και οι αρμόδιοι πρέπει να τον απομακρύνουν από το άθλημα μας».

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ = 26-26 (ημ.18-12).

Διαιτήτευσαν οι: Αβράμης – Χρόνης.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 4-6, 9-6, 11-6, 15-8, 18-12 (ημχ), 19-14, 20-14, 21-18, 23-20, 25-22, 26-26.

Τα 2λεπτα: 3-3. Τα πέναλτι: 3/1-3/3.