Αυξάνεται ο αριθμός των επαιτών στην Πάτρα, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ρομά ή αλλοδαποί και αρκετοί χωρίς να έχουν ένα κατάλυμα για να ζήσουν. 

Οι εικόνες που έχουμε σχεδόν συνηθίσει στην καθημερινότητά μας, με άστεγους - επαίτες, να κοιμούνται ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ή και σε πλατείες, δεν έχουν παύσει. Είναι εικόνες που δυστυχώς έχουμε συνηθίσει στα χρόνια της κρίσης και συνεχίζονται ακόμα και τώρα που υποτίθεται ότι έχουμε ξεφύγει από αυτήν. 

Ποιος δεν θυμάται τον άστεγο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου που είχε στήσει στο σπιτικό του, κοντά στο ύψος της Παντανάσσης και κοιμόταν την ώρα που έσφυζε ο δρόμος από κίνηση; Ή τον άστεγο της οδού Πατρέως, τη γιαγιά που κοιμόταν στον χώρο του Εσπέρου, την κυρία που έβρισκε καταφύγιο στα παγκάκια των Υψηλών Αλωνίων και της Τριών Ναυάρχων και τόσα ακόμα παραδείγματα. 

Σύμφωνα με κατοίκους του κέντρου, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί νέοι άστεγοι σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως για παράδειγμα η άγνωστη κυρία που κοιμάται στην οδό Γούναρη, μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν δέχονται βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, προτιμούν τους δρόμους. Όπως ο συγκεκριμένος άστεγος που βρήκε τις περασμένες μέρες ένα σημείο της Ρήγα Φεραίου για να ξαποστάσει.

Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Κουβεριανού.