Σε ένα νέο ρόλο θα βρεθεί τηλεοπτικά σύντομα ο Νίκος Κουρής παρουσιάζοντας ένα καθημερινό τηλεπαιχνίδι στην ΕΡΤ, το οποίο θα προβάλλεται πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Μέσα από συνέντευξη στο περιοδικό People, ο ηθοποιός μιλά για αυτή την απόφαση και… προλαβαίνει τις όποιες κριτικές και αντιδράσεις!

“Σου κάνει εντύπωση επειδή δεν είμαι παρουσιαστής; Έναν ρόλο υποδύεσαι κι εκεί. Το θέμα είναι να τον κάνεις πειστικά. Τηλεπαιχνίδι θα παρουσιάσω, δεν είπα ότι θα γίνω αστροναύτης και θα πάω στο φεγγάρι” σημείωσε ο Νίκος Κουρής στην δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα.

Τι παραπάνω μπορείς να πεις για το συγκεκριμένο project;

Δεν έχω να πω πολλά γιατί είναι κάτι που ακόμα ετοιμάζεται. Βασίζεται σε ένα ενδιαφέρον ξένο format, είναι ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων συνδυασμένο με εικόνα, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα προβάλλεται καθημερινά από την ΕΡΤ. Αυτό που μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά είναι πως όταν μου έγινε η πρόταση, ενθουσιάστηκα!

Δεν αναρωτήθηκες γιατί επέλεξαν εσένα;

Βεβαίως, αναρωτήθηκα πώς με σκέφτηκαν, υπό την έννοια ότι δεν είμαι παρουσιαστής, μετά όμως κατάλαβα το σκεπτικό των ανθρώπων της ΕΡΤ. Δεν αναζητούσαν για το συγκεκριμένο project έναν παρουσιαστή. Θέλουν να κάνουν μια καινούργια προσπάθεια συνολικά και προς πάσα κατεύθυνση. Και αυτό οφείλω να πω πως με συγκινεί. Πάντα ονειρευόμουν να κάνω στην τηλεόραση κάτι για το οποίο θα είμαι περήφανος. Πιστεύω ότι αυτό το τηλεπαιχνίδι είναι για μένα!

Ωστόσο, ίσως να μη δουν όλοι με καλό μάτι την επιλογή σου αυτή και ενδεχομένως να υπάρξουν σχόλια του τύπου “πήγε και ο Κουρής στην ΕΡΤ”.

Γιατί η ΕΡΤ δεν έχει εξωτερικούς συνεργάτες; Επίσης, δεν πήγα εκεί για τα χρήματα. Προσπαθώ να στηρίξω μια εθνική δομή. Και δεν νομίζω ότι μέχρι στιγμής υπάρχει καμιά αυστηρή ή αρνητική κριτική σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Τη βρίσκω μια πολύ ωραία ιδέα και ποσώς με ενδιαφέρει τι προβολή θέλει να κάνει ο καθένας πάνω μου. Τόσα χρόνια, διατηρώ ένα προφίλ πολύ προφυλαγμένο από την τηλεόραση και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα που δεν μου άρεσε. Αυτή είναι και η δύναμη μου. Να φανταστείς στην τηλεόραση μπήκα στα 35 μου. Μέχρι τότε δεν έκανα τηλεόραση συνειδητά. Και το πλήρωσα με κόπο, δουλειά και μεγάλη φτώχεια. Δεν έχω ξεπουλήσει τη δουλειά μου – με την έννοια της εμπορικής συναλλαγής -, δεν έχω κυνηγήσει ρόλους – ήθελα να είμαι σε συνεργασίες πιο συνολικές, όπως εγώ τις ονειρευόμουν -, έχω διαμορφωμένα αισθητικά κριτήρια και έχω διανύσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και σε αυτή μόνο δίνω λόγο. Σε κανέναν άλλο! Μου είναι πολύ καλύτερο να παρουσιάσω αυτό το τηλεπαιχνίδι από το να παίξω σε ένα σίριαλ!