Η σχέση ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα είναι, αν μη τι άλλο, περίπλοκη.

Όταν σε αυτήν εμπλέκονται ένα λαχείο, ένας έρωτας και μια φιλία, μόνο μπερδέματα μπορεί να περιμένει κανείς. Ο Πέτρος (Γιάννης Ποιμενίδης) και η Δάφνη (Κατερίνα Γερονικολού) στη σειρά Αν ήμουν πλούσιος, καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας τους ζωής, ακροβατώντας ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα...

Ποια είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της Δάφνης που σου αρέσουν;

«Αυτό το κορίτσι μου αρέσει πάρα πολύ! Παρόλο που η ζωή δεν της έχει φερθεί απλόχερα, είναι αυθεντικά καλόψυχη, κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Δεν εί­ναι ευτυχισμένη, δεν είναι όμως και μίζερη, και αυτό επίσης το αγα­πώ σε εκείνη. Το κακό της στοιχείο θεωρώ πως είναι το γεγονός ότι εί­ναι ευκολόπιστη».

Σου μοιάζει η Δάφνη; «Μακάρι να μου μοιάζει, αν εξαι­ρέσεις το ευκολόπιστη, που δεν θα ήθελα να είμαι και δεν νομίζω ότι είμαι. Γιατί είναι μεγάλος έπαινος να θεωρείσαι καλός άνθρωπος».

Σε τι φάση συναντάμε τώρα την ηρω­ίδα που υποδύεσαι; «Η Δάφνη αποχαιρετά τον μεγά­λο έρωτά της. Ξεκινά κάτι καινού­ριο επαγγελματικά και αποφασί­ζει να σπουδάσει αυτό που πα­ράτησε όταν έμεινε έγκυος. Επί­σης θα μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με τον πατέρα της. Τώρα η τράπουλα θα ανακατευτεί από την αρχή».

Με τον Πέτρο είναι δύο πο­λύ καλοί φίλοι. Μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα; «Μπορεί να υπάρξει, ακό­μα και αν υπάρχει κάπου εκεί βαθιά ένα υπόγειο ερω­τικό στοιχείο, που όμως εί­ναι καθαρά πλατωνικό, γιατί πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα. Μπορεί δηλαδή να μην εκδηλωθεί ποτέ- και απλά να υφέρπει, επειδή έτσι είναι η φύση μας», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό Τηλεθεατής.