Ο Σωτήρης Καλυβάτσης αυτό τον καιρό μοιράζεται ανάμεσα σε τηλεοπτικά γυρίσματα και θέατρο.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για όσα του αρέσει να παρακολουθεί ως τηλεθεατής και για το αν έχουν αυξηθεί οι αμοιβές των ηθοποιών.

- Σε ρόλο τηλεθεατή, τι σου αρέσει να παρακολουθείς;

«Ειδικά αυτή τη χρονιά, δεν είμαι ο κατάλληλος τηλεθεατής και αν περίμενε από μένα η τηλεόραση, θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά. Έχω σίριαλ και θέατρο, πότε να δω τηλεόραση; Τις ώρες που επιστρέφω στο σπίτι πρέπει να διαβάσω για τα επόμενα γυρίσματα, αλλά είναι και αργά, δεν παίζει τίποτα η τηλεόραση. Δεν έχω πρόβλημα στο να δω κάτι, φτάνει να μην ενοχλεί την αισθητική μου και να μπορώ να συντονιστώ μαζί του».

-Ό,τι δεν σου αρέσει θα το πεις ευθέως σε συνάδελφο σου;

«Αν έχω την άνεση μαζί του, σίγουρα θα του το πω, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, χωρίς να ακυρώνω καμιά δουλειά, σε καμία περίπτωση, γιατί ό,τι και να βλέπουμε έχει κόπο και πολλές εργατοώρες».

-Οι αμοιβές σας έχουν αυξηθεί;

«Οι αμοιβές δεν νομίζω ότι είναι οι ανάλογες με τη δουλειά που γίνεται, ακόμα μας εκμεταλλεύονται στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια παγιώθηκαν και κάποια άλλα στάνταρ, στα οποία πού να βγάλεις άκρη με τα κανάλια και τους παραγωγούς, είναι απέναντι μας, ενώ θα έπρεπε να είναι κοντά μας».

-Σε παρακολουθείς στην τηλεόραση;

«Φέτος, με το σίριαλ, παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον στην αρχή, που ήταν και πιο ελαφρύ το πρόγραμμα μου. Τώρα, άντε να το πετύχω Δευτέρα και Τρίτη, που δεν έχω θέατρο, οπότε, δεν με βλέπω. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, κάθομαι στο σπίτι και ξεκουράζομαι, είναι κάτι που μου χρειάζεται πραγματικά. Αν έχω παραπάνω χρόνο, μου αρέσουν πολύ οι εκδρομές, είναι η ισορροπία μου, θέλω να φύγω όσο μπορώ από την πόλη και να βρίσκομαι στη φύση. Έχω καιρό να κάνω μια εκδρομή, μου έχει λείψει πολύ», είπε στο Λοιπόν.