Αλλάζει στάση η Τροχαία Πατρών, σε ότι έχει να κάνει με την παράνομη στάθμευση και τα διπλοπαρκάρισμα, προσπαθώντας να βάλει μία τάξη σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει το κέντρο της πόλης και το οποίο έχει κάνει και πάλι την εμφάνιση του, ταλαιπωρώντας οδηγούς και συμπολίτες. 

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε μέσα από την κίνηση της Τροχαίας τις τελευταίες δύο μέρες με την αφαίρεση συνολικά 45 πινακίδων την Παρασκευή και τη συνέχιση των ελέγχων και το Σαββάτο με τους αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες και ελέγχους σε διάφορες οδούς του κέντρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας, όπως η Κανακάρη, η Κορίνθου και η Αγίου Ανδρέου είχαν φρακάρει από τα διπλό παρκαρισμένα, ενώ έντονο ήταν το πρόβλημα και σε καθέτους οδούς της πόλης, πάντα στο ιστορικό κέντρο, παρόλο που οι άνδρες της Τροχαίας είχαν βγει έξω και προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία. 

Η Τροχαία προχώρησε σε άμεση αφαίρεση πινακίδων, ενώ μοίρασε τις τελευταίες δύο μέρες και αρκετές κλήσεις, τόσο σε οχήματα που είχαν παρκάρει παράνομα, όσο και σε διπλοπαρκαρισμένα που είχαν κλείσει συμπολίτες και δεν μπορούσαν να βγουν. Αυτό που για ακόμα μία φορά διαπίστωσε ήταν η κυκλοφοριακή αναρχία που επικρατεί, με τον καθένα να κάνει ότι θέλει, αλλά κυρίως ότι τον διευκολύνει. 

Αρκετές από τις κλήσεις που μοιράστηκαν ήταν σε αυτοκίνητα που οι οδηγοί τους τα είχαν αφήσει στη μέση του δρόμου και είχαν πεταχθεί για να κάνουν τα ψώνια τους, κάποια δουλειά τους ή ακόμα και για να πιουν το καφέ τους κάπου εκεί κοντά.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Τροχαίας η παράνομη στάθμευση αποτελεί τον κύριο βραχνά του κυκλοφοριακού και ένα πρόβλημα που δεν έχει μόνο να κάνει με την έλλειψη οδικής παιδείας, αλλά είναι και ένα δείγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. 

Για αυτό και δείχνει αποφασισμένη αυτή τη φορά να το πάρει πάνω της το όλο θέμα, να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερους ελέγχους και να αυξήσει τις περιπολίες της, όχι μόνο τις πρωινές ώρες, αλλά και με ξαφνικές εξορμήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να κρίνει κάθε φορά κατά πόσο η κατάσταση βελτιώνεται και οι οδηγοί συμμορφώνονται.