Το street food γίνεται μόδα και το φαγητό στο χέρι βρίσκει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος και στην Πάτρα.

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που είναι έτοιμα να μας ταξιδέψουν σε γευστικά μονοπάτια, όμως υπάρχει και ένα μαγαζί με νόστιμο street food φαγητό άνοιξε στο κέντρο της πόλης και το όνομά του τα λέει όλα… Potato King.

Στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου και συγκεκριμένα στον αριθμό Α14, λειτουργεί ένα ιδιαίτερα και πολύ νεανικό κατάστημα που γνωρίζει καλά πως να απογειώνει το θέμα «πατάτα» και να μας προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς που το αγαπημένο γεύμα των παιδικών μας χρόνων περνά σε άλλη διάσταση, "βασιλική"!

Το Potato King είναι το μαγαζί που πήγε το street food στην Αθήνα σε άλλο επίπεδο και τώρα ήρθε να κάνει και τους Πατρινούς να δουν την πατάτα πολύ διαφορετικά…


Γνωρίζει τεράστια επιτυχία γιατί η φιλοσοφία του βασίζεται στις τηγανιτές πατάτες που όλοι λατρεύουμε. Με πρωταγωνιστή, λοιπόν, την πατάτα και με τα λαχταριστά υλικά αλλά και ιδιαίτερες σως, oι επιλογές δεν έχουν τέλος... Χρειάζεται μόνο να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να δημιουργήσει συνδυασμούς που λιώνουν στο στόμα.

Κοιτάζοντας τον κατάλογο του Potato King, πραγματικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις… Κι ενώ λες «ε εντάξει πατάτες είναι» τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Έχουν φτιάξει ένα μενού όπου το θέμα πατάτα έχει εξελιχθεί σε «γαστρονομική επιστήμη»!

Συναντάς πατάτες σε 7 διαφορετικές εκδοχές (κυματιστες, staycrisp, twisters,  crisscut, spicy XL, crispers, smiles), σερβίρονται και σε mix εκδοχή, τις οποίες μπορείς να συνοδεύσεις με λιωμένο τυρί cheddar, μπέικον αλλά με μια σειρά από 23 σως που πραγματικά θα σε ξετρελάνουν. Στο Potato King οι ιδέες δεν τελειώνουν ποτέ…  και το θέμα σως έχει πάει σε άλλη γευστική διάσταση!

Εδώ θα βρεις εκτός από τις κλασικές, όπως μαγιονέζα, ketchup, μουστάρδα, θα δοκιμάσεις και, σως πιπεριάς, σως sweet chili, mamas σως, γλυκόξινη, caesar’s σως, μαγιονέζα τρούφας και αρκετές άλλες που θα λατρέψεις! Τα παιδιά στο Potato King σε περίπτωση που μπερδευτείς, θα σου προτείνουν τους τέλειους συνδυασμούς.


Όμως επειδή Έλληνες είμαστε και δεν ζούμε χωρίς κρέας, στο μενού του Potato King το έχουν καλύψει και αυτό. Γι΄αυτό θα βρείτε και ολόκληρες μερίδες κοτόπουλο ή χοιρινό, μοσχαρίσιου κεμπάπ, κοτομπέικον, ακόμα και mahal (κομμάτια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πιπεριές). Ιδιαίτερη επιλογή του καταλόγου είναι και οι κοτομπουκιές που τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Και σαν να μην έφτασαν όλα τα παραπάνω για να μας ανοίξουν την όρεξη, υπάρχει και μια έκπληξη ακόμα και αυτή βρίσκεται στο σερβίρισμα. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι όλες οι πατάτες και όχι μόνο, μπαίνουν σε ένα χάρτινο κώνο, έτσι ώστε να μπορείς να τις τρως και περπατώντας.

Έτσι την επόμενη φορά που θα πεινάσεις και θα θελήσεις κάτι διαφορετικό, ξεφεύγοντας από τα ίδια και τα ίδια, πέρνα μια βόλτα από το κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Mπες στο Potato King και δες πως το street food αποκτά άλλη διάσταση.

Potato King… μια διαφορετική και προχωρημένη γευστική πρόταση που πρέπει να δοκιμάσεις!