Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου λέει πάντα τα πράγματα με το όνομα τους.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή την δεν έκρυψε την πικρία της και τον εκνευρισμό της για το «κόψιμο» της σειράς του Alpha, ενώ ανέφερε αν έχει κάνει συνεργασίες με… κρύα καρδιά.

Υπήρξε συνεργασία που την κάνατε με «κρύα καρδιά», με αντιρρήσεις εξαρχής και στο τέλος αποδείχθηκε ότι είχατε λάθος;

«Συνεργασία που να ξεκίνησε με αντιρρήσεις υπήρξε, ναι, μπορεί να συνέβη και να ήταν λιγότερο κακό και δύσκολο απ' ό,τι το φανταζόμουν κι εντέλει να βγήκε, έχει συμβεί. Το ένστικτο είναι μια συλλογή πληροφοριών, αν κάποιος μπορεί να τις συλλέξει και να τους δώσει σημασία, στο πώς τις επεξεργάζεται... Εγώ νομίζω ότι τις επεξεργάζομαι καλά».

Λέτε πάντα τα πράγματα με το όνομα τους;

«Πώς να τα πω; Πώς μπορεί να τα πει κάποιος;».

Συγκεκαλυμμένα, όπως συμβαίνει να κάνουν αρκετοί συνάδελφοι σας.

«Δεν μου αρέσει εμένα αυτό. Ξέρω ότι με αγαπάει πάρα πολύ ο κόσμος κι αυτό είναι συνδεδεμένο πια με τη ζωή μου, το βλέπω καθημερινά, που συναντιέμαι με ανθρώπους οι οποίοι δεν με έχουν δει από κοντά και από αυτά που θα μου πουν αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους που με περιβάλλει και νιώθω ότι ντρέπομαι. Όπως ντρέπομαι και στο θέατρο, που υπάρχουν ηθοποιοί που «κλέβουν», δηλαδή, όταν είναι κουρασμένοι, δεν παίζουν ακριβώς, αλλά... περίπου, παίζουν... λίγο. Εγώ δεν μπορώ να «κλέψω», να μην παίξω, ντρέπομαι, έχω μια ντροπή».

Πρόσφατα σταμάτησε η συνεργασία σας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στο σίριαλ «Κρατάς μυστικό;», που παίζατε, ενώ δηλώσατε εκνευρισμένη γι' αυτό.

«Ναι, η συνεργασία σταμάτησε. Να μη μιλήσω, γιατί; Ότι μπορεί από φόβο να μη με ξαναπάρουν σε κάποιο κανάλι; Δεν φοβάμαι, όχι. Αν κρίνει το ότι εγώ μπορώ και μιλώ για σένα, που είσαι κανάλι, και δεν κρίνεις το πώς συμπεριφέρομαι επαγγελματικά όταν μου αναθέτεις μια εργασία, τότε εξαρχής δεν έπρεπε να συνεργαστούμε. Βλέπω ηθοποιούς που συνεργάζονται ξανά και ξανά μ' ένα κανάλι, γιατί είναι βολικοί, εγώ όμως δεν είμαι βολική, όχι.

Δεν φοβάμαι γιατί δεν έχω κανένα λόγο, ξέρω καλά πού πατάω και ποια είμαι. Δεν ανήκω ούτε στα εμπορικά κυκλώματα, γιατί τα είδα και τα ποιοτικά. Τα εμπορικά τα γνωρίζω περισσότερο και δεν ανήκω πουθενά, ανήκω μόνο σ' εμένα. Αν θέλουν να μου κάνουν προτάσεις, σε όποιες θέλω θα λέω «ναι», ενώ σε όποιες δεν θέλω θα λέω «όχι», είτε είναι ποιοτικό είτε εμπορικό. Είμαι ηθοποιός και καλούμαι να παίξω, μεγάλωσα με κάποιους όρους που να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, αν συμβαίνει αυτό, αν θέλω θα παίξω, και όχι αν θέλουν αυτοί», είπε στο Λοιπόν.