«Δεν ήξερα την κατάσταση, εάν την ήξερα θα άφηνα έτσι το παιδί μου.Αν ήξερα κάτι θα άφηνα το παιδί μου σε αυτή την κατάσταση; Πόσο ηλίθιος πατέρας ήμουν εγώ που δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι το παιδί μου ήταν σε αυτή την θέση;» δηλώνει ο πατέρας της 27χρονης που κατηγορείται για το θάνατο του μόλις δυο ημερών βρέφους της, που βρέθηκε νεκρό στην Πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ειδικότερα, ο άνδρας συγκλονισμένος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφερε πως εκείνο που είχε πει στην κόρη του ήταν πως δεν ενέκρινε τη σχέση της, χωρίς όμως να γνωρίζει πως κυοφορούσε.

«Στη σχέση της είχα αντιδράσει πολύ. Δεν τον ήθελα, αλλά η κόρη μου δεν το κατάλαβε. Είχαμε άλλα όνειρα. Αυτό ήταν τελικά, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη από την κόρη μου, ήξερε και ότι εμείς δεν τον θέλαμε και κατάληξε εκεί που κατάληξε». Όταν αποκαλύφθηκε με τον πιο μακάβριο τρόπο το μυστικό της 27χρονης, η αντίδραση του ήταν «γιατί δεν μου το είπες; γιατί δεν το έφερνες σ’ εμένα να τα μεγαλώσω».

Ο πατέρας της 27χρονης πλέον εκφράζει φόβους για την κατάσταση της υγείας της. «Φοβάμαι μη χάσω και το παιδί μου» ανέφερε, επισημαίνοντας πως από χθες αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έκανε και συνεχώς κλαίει. «Κλαίει κλαίει με κοιτά, με αγκαλιάζει και κλαίει», δηλώνει ο τραγικός πατέρας.

Η νεαρή παραμένει φρουρούμενη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», όπου μεταφέρθηκε αμέσως μετά την προσαγωγή της στην Εισαγγελέα Πατρών, όπου της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για ν’ απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε.