Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, όπου διακόπηκε αυθαίρετα και χωρίς καμία εντολή η λειτουργία του ιστότοπου  (site) του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ολοκλήρωσε όλες τις τεχνικές και οικονομικές διαδικασίες, ώστε ο ιστότοπος dimosdymaion  να ανήκει και να διαχειρίζεται πλέον από τον ίδιο τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

"Ο ιστότοπος του Δήμου έως τώρα, στεγαζόταν σε εξυπηρετητή-διακομιστή (server) όπου η λειτουργία του γινόταν   από  εξωτερικό χρήστη χωρίς καμία θεσμική υπόσταση με  "προφορική εντολή" της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ιδιοκτήτες του ονόματος του site (domain name)  έως τώρα φέρονταν ιδιώτες  αντί του ιδίου του δήμου! Πρακτικά αυτό  σήμαινε πως η λειτουργία του, ήταν εξαρτημένη απόλυτα από τους έως τώρα "κατόχους" των παραπάνω δικαιωμάτων, χωρίς καμία δυνατότητα επέμβασης του Δήμου!. Ήταν ένα ακόμη κατόρθωμα των νοικοκυραίων της απελθούσας δημοτικής αρχής που με τόση ελαφρότητα και ανικανότητα διαχειριζόταν το τόσο σοβαρό αυτό θέμα!

H δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαχειρίζεται αυθαίρετα και χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κανένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Σε κάθε τέτοιο φαινόμενο θα ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να διαφυλαχθεί  κάθε τι που ανήκει στο λαό της Δυτικής Αχαΐας.

Τέλος, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας άμεσα και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του ιστότοπου, όπως έχει προγραμματίσει, ώστε μέσα στον ερχόμενο Απρίλιο να διαθέτει ένα σύγχρονο ιστότοπο και  να παρέχεται έτσι πλήρης και συνεχής πληροφόρηση στους δημότες, που είναι δικαίωμα των δημοτών.

Η διαφάνεια και η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου ενάντια σε οικονομικά συμφέροντα  είναι για την δημοτική αρχή  ακρογωνιαίος λίθος στην πορεία για να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας.", όπως αναφέρει ανακοίνωση.