Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στην 27χρονη μητέρα η οποία εγκατέλειψε σε παραλία της Πάτρας το νεογέννητο βρέφος της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πνιγμό, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της 27χρονης μιλώντας στην τηλεόραση του Open TV ανέφερε πως η εγκυμοσύνη ήταν συνειδητή και πως μόλις ο σύντροφος της 27χρονης ενημερώθηκε για το μωρό είπε πως δεν το θέλει και έκοψε αμέσως κάθε επαφή με τη νεαρή κοπέλα.

«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αποστολόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, συμπληρώνοντας: «Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία».

«Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης», συνέχισε ο δικηγόρος της 27χρονης.

«Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση. Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά», κατέληξε.

Φωτογραφία: Eurokinissi