Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Καλαβρύτων του κ. Αθανασίου Παπαδόπουλου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος» κ. Ροδόπουλο και κάλεσμα στον Πρέσβη της Ουκρανίας,  δια μέσω του Συλλόγου, γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει ο Σύλλογος με την Ουκρανία και την Πρεσβεία της στην Ελλάδα, επισκευθήκαν τα Καλάβρυτα ώστε να γνωρίσει ο κ. Πρέσβης την ιστορία των Καλαβρύτων και την σημασία που έχουν για τα διακόσια χρόνια της Φιλικής Εταιρείας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ουκρανία, στην Οδησσό.

Συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα, με πιο βασικό την ανάπτυξη του τουρισμού και την αδελφοποίηση με έναν δήμο της Ουκρανίας.

Ο κ. Δήμαρχος έκανε πρόσκληση στον κ. Πρέσβη και στον Πρόεδρο του Συλλόγου όπως παρευρεθούν στις 21 Μαρτίου στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Καλάβρυτα και ο Δήμαρχος μαζί με τον Πρέσβη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου θα επισκευθούν τον Δήμαρχο της Οδησσού, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Μουσείου στην Οδησσό, την Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου της Οδησσού και τον Πρόξενο.