Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την πρώτη εκκίνηση του "4th Patras Race Walking Festival" που θα διεξαχθεί την Κυριακή το πρωί στο κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Αγίου Ανδρέου. Διοργανωτής είναι το σωματείο της Ολυμπιάδας Πατρών με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, ενώ ταυτόχρονα θα διεξαχθεί από τον ΣΕΓΑΣ και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000μ βάδην της κατηγορίας Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. 
 
Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 90 σε όλες τις κατηγορίες από 20 είκοσι διαφορετικά σωματεία. Ξεχωρίζουν αυτή του Γιώργου Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) στα 20.000μ βάδην ανδρών, των "μικρών" Όλγας Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) και Κυριακής Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) καθώς και της 50άρας Αγγελικής Μακρή (Ολυμπιάδα Πατρών) στα 20.000μ βάδην γυναικών, καθώς και του παίδα Αλέξανδρου Μορτζάκη (Ολυμπιάδα Πατρών) στα 10.000μ βάδην και της κορασίδας Αναστασίας Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) στα 5.000μ βάδην. 
Την αγωνόδικο πλαισιώνουν και τρείς διεθνείς κριτές βάδην, από το πάνελ της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, ώστε να αναγνωριστούν επιδόσεις καλύτερες από τα όρια συμμετοχής στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. 
 
Οι συμμετοχές