Πνιγμός ήταν η αιτία που οδήγησε στο θάνατο το βρέφος που εγκαταλείφθηκε στην Πλαζ της Πάτρας από τη μητέρα του. 

Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση νεκροψία - νεκροτομή που έγινε στη σορό του βρέφους, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η μητέρα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο δικηγόρο της, εγκατέλειψε το βρέφος στην παραλία της Πλαζ, αφήνοντάς το δίπλα στο κύμα. 

Το κύμα το παρέσυρε προφανώς και η θάλασσα αγκάλιασε την ψυχούλα αυτή που βρήκε τόσο άδικο τέλος. Το βρέφος το βρήκε περαστικός από την παραλία της Πλαζ όταν το είδε να επιπλέει με την κουβέρτα του στη θάλασσα. 

Η μητέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Εισαγγελέα για να ανακριθεί. Υπάρχουν νέα στοιχεία από την υπόθεση που συγκλονίζουν. Η μητέρα είχε κατορθώσει - άγνωστο πως - να κρύψει την εγκυμοσύνη της από το περιβάλλον της, από την οικογένειά της, ακόμα και από τους ανθρώπους που εργαζόταν μαζί τους. 

Φοβούμενη προφανώς ότι θα γινόταν αντιληπτή για την εγκυμοσύνη της, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο, λέγοντας ψέματα στους ανθρώπους του νοσοκομείου ότι ο γιατρός της απουσιάζει στην Αθήνα για λόγους υγείας. Εκεί της συστάθηκε να προχωρήσει σε καισαρική και η ίδια ζήτησε από τους γιατρούς της κλινικής να την αναλάβουν. 

Τα υπόλοιπα είναι ήδη γνωστά. Η λεχώνα μητέρα απολογείται στον Εισαγγελέα και πιθανότατα θα κατηγορηθεί για παιδοκτονία.