Τον δικό τους σημαντικό και πολύτιμο ρόλο είχαν στην συμπλήρωση του τεύχους διακήρυξης του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αχαΐας. 

Μάλιστα την προσφορά του εξήρε στο δημοτικό συμβούλιο η διευθύντρια της αρχιτεκτονικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, Ελένη Αλεξοπούλου, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία που είχαν οι υπηρεσίες του δήμου με το σύνολο του επιστημονικού κόσμου στα αντικείμενα των τεχνικών κλάδων και ειδικότερα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή και τον πρόεδρο των αρχιτεκτόνων Γιάννη Πανταζόπουλο. 

Οι δύο εκπρόσωποι των φορέων που ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο απεύθυναν χαιρετισμό και στην ομιλία τους υπογράμμισαν ότι πρόκειται για μία ιστορική ημέρα για την Πάτρα, ενώ επισήμαναν την πολύ καλή δουλειά που έγινε από τις δημοτικές υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του δήμου.

Σε σχόλιο του στο facebook ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής, αναφερόμενος στη διαδικασία για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το θαλάσσιο μέτωπο αναφέρει τα εξής: "Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων έδειξε ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί στην περιοχή μας να υπάρξει ελπίδα.

Ελπίδα για να ζήσουμε σε μια πιο όμορφη πόλη τα επόμενα χρόνια. Σε μία συνεδρίαση στην οποία κρίνονταν το μέλλον του θαλασσίου μετώπου της πόλης μας και το πώς θέλουμε αυτό να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί, όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αρχή και Αντιπολίτευση, Φορείς και Τεχνικές Υπηρεσίες, Πολιτικοί και Υπηρεσιακοί. … και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για άλλη μια φορά παρόν…

Με θέσεις και προτάσεις. Παρέχοντας τη συνδρομή του για τον άρτιο σχεδιασμό της διακήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το θαλάσσιο μέτωπο με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, υπηρετώντας στο ακέραιο το σκοπό της ύπαρξης του. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την στάση τους".  

Στην φωτογραφία του εξωφύλλου ο Βασίλης Αϊβαλής, ο Γιάννης Πανταζόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών Πέτρος Γανός.