Μεγάλη μέρα η Τετάρτη για το Πατρινό μπάσκετ και ο απόηχος της νίκης του Προμηθέα Πατρών επί του Περιστερίου, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, φαντάζει ηχηρός για μία Πάτρα που τα τελευταία χρόνια (για μία δεκαετία και παραπάνω μιλάμε), έχει στερηθεί τις πανελλήνιες διακρίσεις από τις ομάδες του και ζει σε ένα καθεστώς αθλητικής μιζέριας. 

Εξαίρεση αυτή η ομάδα, αυτό το δημιούργημα του Βαγγέλη Λιόλιου και των συνεργατών του, ο Προμηθέας Πατρών. Η νίκη αυτή σηματοδοτεί μία νέα αρχή σε συλλογικό επίπεδο για τον Πατρινό αθλητισμό; Δύσκολο; Θα δείξει. Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο τεχνικός της, Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του: 

"Νομίζω ότι είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα μου η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τόσο σε αυτούς που έπαιξαν 35 λεπτά όσο και σε αυτούς που έπαιξαν 1 λεπτό, αλλά και σε αυτούς που δεν έπαιξαν καθόλου.

Τα περισσότερα συγχαρητήρια όμως ανήκουν στον κόσμο. Έχω πει ότι με αυτόν τον κόσμο πολύ δύσκολα μπορεί να μας κερδίσει ομάδα εδώ, και νομίζω σήμερα, αν και είχαμε πολύ άγχος και φαινόταν στο παιχνίδι μας, με τη βοήθεια του κόσμου κερδίσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Να ευχηθώ και στο Περιστέρι καλή συνέχεια και στην Ευρώπη, που συνεχίζει και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την Ελλάδα, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή, είναι ο Τελικός Κυπέλλου.

Έχουμε παίξει σε μικρό χρονικό διάστημα 2 τελικούς. Κάποια στιγμή λέγαμε ότι τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι και μπορεί κάποιοι να γελάγανε, αλλά τελικά τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα. Νιώθω ευλογημένος και χαρούμενος και ευτυχισμένος που μου έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία και ζω αυτά τα πράγματα με τον Προμηθέα. Ευχαριστώ πολύ όλους". 


Ο center του Προμηθέα και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είπε μιλώντας στη κάμερα της ΕΡΤ:

Δεν ήμουν εγώ… Ήταν όλη η ομάδα και είναι ξεκάθαρο αυτό. Μπορεί να βρίσκεσαι στη μέρα σου καμιά φορά, αλλά το γεγονός ότι το Περιστέρι σημείωσε 61 πόντους εκ των οποίων οι δώδεκα ήταν από βολές δείχνει τη δουλειά που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε φανταστική ομαδική δουλειά. Σίγουρα είναι και θέμα δίψας… Η Πάτρα διψάει για διακρίσεις και μπάσκετ, ο Προμηθέας διψάει… Είναι μια ομάδα που χτίζει κάτι καινούριο, κάτι καλό”.

Ο Μαυροκεφαλίδης τόνισε πως το ίδιο μετρούν σε έναν τελικό και οι λεπτομέρειες και ο Προμηθέας θα είναι πολύ προσεκτικός. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κατσίβελης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση μετά το παιχνίδι είπε “Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό και θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.

Το Περιστέρι είναι καλή και σκληρή ομάδα και έπρεπε να απαντήσουμε στη σκληράδα. Να παίξουμε το ίδιο δυνατά. Το κάναμε και πήραμε τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν κλειστό και έτσι ήταν λογικά να κριθεί στα λάθη και στις κατοχές. Εκεί κάναμε καλή δουλειά και φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που έχει δώδεκα παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 16 Φεβρουαρίου, στον τελικό την ΑΕΚ, σε μία ιστορική αναμέτρηση. Για την μεγάλη επιτυχία του Προμηθέα Πατρών συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν τόσο ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, όσο και ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης, Γρηγόρης Αλεξόπουλος.