Αποκαλύψεις και εξομολογήσεις έρχονται να ταράξουν ακόμη μία φορά το Διαφάνι και όλους τους ήρωες στις Άγριες Μέλισσες. Ο Κυπραίος επιστρέφει μετά την εξαφάνισή του, αλλά η επιστροφή του αυτή θα εξοργίσει τον Λάμπρο, ο οποίος χάνει τον έλεγχο…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Τσίρκα στο περιοδικό TV O’ CLOCK, ο Κυπραίος, αφού παρατά την Ελένη στην εκκλησία τη μέρα του γάμου τους, βρίσκει γαλήνη και καταφύγιο σε ένα μοναστήρι. Ο ίδιος σχεδιάζει πολύ προσεκτικά την επιστροφή του στο Διαφάνι αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει τόσο την Ελένη όσο και τον Νέστορα. Ο ίδιος, φανερά αλλαγμένος, επιστρέφει και δίνει εξηγήσεις στον Νέστορα για την εξαφάνισή του.

Μετά τη συνάντηση με τον ταξίαρχο βρίσκει το θάρρος να επισκεφθεί την Ελένη ζητώντας της συγχώρεση για τη συμπεριφορά του. Προσπαθεί να της εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εξαφανίστηκε και την παράτησε στην εκκλησία παρά τους όρκους αγάπης που της είχε δώσει αλλά εκείνη αρνείται να τον συγχωρήσει, καθώς ακόμα είναι πληγωμένη και δεν θέλει να αφήσει κανέναν να της φερθεί έτσι ξανά.

Ο Λάμπρος μαθαίνει πως ο Θωμάς επέστρεψε στο χωριό και αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει. Τον συναντάει και του επιτίθεται για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στην Ελένη. Ο δάσκαλος, όμως, χάνει τον έλεγχο και εξοργισμένος πιάνεται στα χέρια μαζί του. Ο Κυπραίος καταλήγει χτυπημένος από τον Λάμπρο και η Θεοδοσία τον επισκέπτεται με στόχο να μάθει αν ο σύζυγός της είναι αυτός που τον χτύπησε. Λίγο αργότερα, η ίδια και ο Λάμπρος αφήνουν το Διαφάνι προκειμένου να πάνε σε έναν γυναικολόγο με στόχο να τους βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί.

Κινδυνεύει ο συνεταιρισμός στις Άγριες Μέλισσες

Και ενώ η κατάσταση στις Άγριες Μέλισσες, ανάμεσα στον Λάμπρο και τον Θωμά, είναι τεταμένη, όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία του συνεταιρισμού συναντιούνται προκειμένου να δουν πώς θα προχωρήσουν. Τότε ο Λάμπρος αναγκάζεται να κάνει ανακωχή με τον Κυπραίο για το καλό του συνεταιρισμού, ο οποίος κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μετά τις ραδιουργίες του Δούκα.