Μέσα σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα τα μέλη της χορωδίας της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την προηγούμενη Τρίτη 4 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας πρόβας τους.

Φέτος λόγω μετακίνησης της έδρας του συλλόγου -στη νέα διεύθυνση επί της οδού Καραϊσκάκη 153- δε διοργανώθηκε κοπή πίτας από την Κοινο_Τοπία παρά μόνο από τη χορωδίας της.

Τυχερές της χρονιάς αναδείχθηκαν οι χορωδοί Σωτηρία Στεφανοπούλου και Γωγώ Στεφάτου οι οποίες έλαβαν τα γούρια από το Νίκο Αναστασόπουλο και Ειρήνη Τζόλα συνυπεύθυνους για τη λειτουργία της χορωδίας. Την πίτα έκοψε η μαέστρος της χορωδίας Λίνα Γερονίκου μουσικός-υψίφωνος συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινο_Τοπίας Ανδρέα Σπηλιώτη.

Την υπέροχη χειροποίητη πρωτοχρονιάτικη πίτα που απόλαυσαν οι συμμετέχοντες προσέφερε για άλλη μια χρονιά η Χριστίνα Μαυροπούλου στέλεχος της οργάνωσης.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ η χορωδία θα σκορπίσει μελωδίες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Εθελοντικής Ομάδας Φίλων Δροσιάς» Τριταίας Πατρών http://drosiatritaias.gr στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πάτρας (Αίθουσα Αλέκα Σιούλη).

Η Εθελοντική Ομάδα Φίλων Δροσιάς με έδρα την Πάτρα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητα ζωής στο χωριό της Δροσιάς μέσω της ανάπτυξης νέων υποδομών αλλά και την καλυτέρευση των υπαρχόντων προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η Δροσιά -μέχρι το 1955 ονομαζόταν Προστοβίτσα- είναι χωριό της Τριταίας του Ν. Αχαΐας και βρίσκεται στις πλαγιές του Ερυμάνθου, σε ύψος 726μ. Απέχει 11 χιλ. από το Σταυροδρόμι και 51 χιλ. από την Πάτρα. Η θέα της προς τον ευρύ ορίζοντα μέχρι τη θάλασσα είναι απαράμιλλη, δεσμεύοντας διαχρονικά την καρδιά κάθε καλοπροαίρετου επισκέπτη.