Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση Διαδραστικό Εργαστήρι για γονείς, παιδιά & εφήβους με τίτλο ‘Αναζητώντας την Οικογενειακή Ευτυχία’.

Επίκεντρο του εργαστηρίου αποτέλεσε το διαδραστικό και βιωματικό ‘παιχνίδι’ μεταξύ γονιών και παιδιών και η δημιουργική συζήτηση με ανταλλαγή ιδεών που ακολούθησε. Με πρωτότυπο τρόπο, παρουσιάστηκαν παραδείγματα από δράσεις και αντιδράσεις παιδιών και γονέων, παιχνίδια ρόλων, τεχνικές καθοδήγησης του γονέα.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού της οικογενειακής ευτυχίας από τα παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης, με τον παππού και τη γιαγιά να ρίχνουν σοκολάτες από ένα καρναβαλικά στολισμένο μπαλκόνι της Ρήγα Φεραίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού και εκπαιδευτικός κυρία Ήρα Κουρή, η οποία προλόγισε τις δύο ομιλήτριες και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Η εκδήλωση ήταν προπομπός μιας σειράς διαδραστικών εργαστηρίων για γονείς, παιδιά και εφήβους, που θα διοργανώσουν το Συμβουλευτικό και Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας (Σταθοπούλου Αναστασία) & το Διατροφολογικό Κέντρο IATROFOLOGY (Τζίνα Τσιχλιά).