Η τρίτη και τελευταία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό, στο έργο του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής  14 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110) από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας και επιμελητή Πέτρο Λαμπρινάκο, στο πλαίσιο της έκθεσης  που λειτουργεί εκεί  από τις 20 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια της ξενάγησης το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου, χαρακτηριστικά της τεχνοτροπίας του, ο οποίος εκτός των άλλων εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά και τη σεμνότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του.

Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.

Την ξενάγηση της Παρασκευής θα «κλείσει» το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα παρουσιάσει τη «Σερενάτα» του Τσαϊκόφσκι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό Τρίτη έως Σάββατο 10.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ. και τις Τρίτες και Παρασκευές από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ