Ο Εξωραϊστικός Οικιστικός Σύλλογος Κουρούτας Άγιος Αθανάσιος στις 9 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία του (Μοναστήρι Αγίου Αθανασίου) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μετά το πέρας της λειτουργίας της εκκλησίας του μοναστηριού. Ο Ιερέας Πάτερ Παναγιώτης Γιατράς ευλόγησε τις πέντε πρωτοχρονιάτικες πίτες της οποίας προσέφεραν τα καταστήματα Ζαχαροπλαστεία Γιώργου Κόκλα (Al Mare), Νίκου Κουρή (Palace), Νίκου Βαρδακαστάνη (Serano)και Ανδρέας (Nikas). Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Γιώργος Αστερής, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ευθυμίου ευχαρίστησε τους πολυπληθείς καλεσμένους που παρευρέθηκαν, επίσης παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές:

-Διονυσία Αυγερινοπούλου

-Ανδρέας Νικολακόπουλος

-Μιχάλης Κατρίνης

-Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Βασίλης Παπαδόπουλος

-Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας Δημήτρης Κράλλης

-Ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

-Η πρόεδρος του νοσοκομείου Ειρήνη Αγγελάκου

-Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης

-Η υπαστυνόμος της Τροχαίας κυρία Διονυσία Πολυγένη

-Η Λιμενάρχης Κυλλήνη Ανθυποπλοίαρχος Κ.Βάσω Ασημακοπούλου.

Επίσης παρευρέθησαν ο Γιάννης Κουτσούκος, Θόδωρος Βλαγκούλης, κάτοικοι της Κουρούτας και Πλήθος κόσμου από την Αμαλιάδα, οι καταστηματάρχες Κουρούτας και Αμαλιάδος:

Γιώργος Κόκλας, Ηλίας Νιπεργιάλης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Κολοτούρος, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και ο νέος ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδος Παναγιώτης Γιοβάνος. Τα φλουριά που έτυχαν:

Η κυρία Διονυσία Αγγούρη, ο κύριος Γιώργος Κυριαζής και ο κύριος Δημήτρης Τούρης.

(Δόθηκαν στους παραπάνω θρησκευτικές εικόνες ως δώρο από την Ιερά Μονή)