Το Σάββατο 18.01.2020 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας  της Κλινικής και του Συλλόγου , παρουσία των δωρητών κ.κ. Βέρας και Δημητρίου Σφήκα και του Διευθυντή της Κλινικής Καθηγητή Η. Παναγιωτόπουλου.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα  από φίλους , μέλη του Συλλόγου και ασθενείς της κλινικής , συναντήθηκαν  για πρώτη φορά εκπρόσωποι  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος  και  ο κ. Φωκίων Ζαΐμης , ο Διοικητής της  6ης ΔΥΠΕ   κ. Ιωάννης  Καρβέλης, και του   Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης  πρόεδρος  του Κοινωνικού  Οργανισμού  και  ο Αντιδήμαρχος Καθηγητής Νίκος Ασπράγκαθος , γεγονός  που μας γέμισε με αισιοδοξία για το μέλλον της Κλινικής.

Η αισιοδοξία αυτή  έγινε ελπίδα όταν δύο εβδομάδες  αργότερα  ο ίδιος ο Περιφερειάρχης  κ. Νεκτάριος Φαρμάκης,  μαζί με τον κ. Χαράλαμπο Μπονάνο  επισκέφτηκαν την Κλινική μαζί με τον κ. Νίκο  Καραχάλιο μέλος του Συλλόγου φίλων , που τους ξενάγησε . Η επίσκεψη έγινε αθόρυβα χωρίς τυμπανοκρουσίες και φώτα δημοσιότητας  ,είδαν όλους τους χώρους της Κλινικής από κοντά , τους εργαζόμενους εν  ώρα εργασίας και  τους ασθενείς , χωρίς καμία παρενόχληση στο έργο τους.

Στις  11.02.2020  η ελπίδα έγινε βεβαιότητα  καθώς  στην εκπομπή του Συλλόγου Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης  φιλοξενήθηκε  ο  Αντιπεριφερειάρχης  Αχαΐας   κ. Χαράλαμπος Μπονάνος , ο οποίος και ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία και έδειξε ότι έχει ήδη πλάνο και θέληση να  βελτιώσει την καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα, πολιτική ταύτιση και με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος , θεώρει  υποχρέωση καθώς και ανάγκη να προβεί σε όλες τις ενέργειες εκείνες  που σκοπό έχουν  να ευαισθητοποιήσουν   το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, συμφωνώντας μαζί μας  ότι ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

  1. Δεσμεύτηκε για την έγκαιρη και σωστή τοποθέτηση των μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα , έχοντας οργανώσει σύσκεψη την εβδομάδα που διανύουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς .
  2. Υποσχέθηκε ότι η πλήρης λειτουργία της Κλινικής Αποκατάστασης θα δοθεί  σαν  προτεραιότητα στο Υπουργείο Υγείας
  3. Την στήριξη του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Ήφαιστος»
  4. Το σεβασμό και την προτεραιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την τήρηση και εφαρμογή του νέου οικοδομικού κανονισμού του 2012, αρθ.26, που υποχρεώνει όλες τις δομές ιδιωτικές και δημόσιες να είναι προσβάσιμες σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα. 
  5. Το Κολυμβητήριο του ΝΟΠ , που θα διατεθεί για τους Special Olympics, θα γίνει προσβάσιμο  σε όλους.

Ο κ. Μπονάνος  υποσχέθηκε η Περιφέρεια να είναι αρωγός του Δήμου Πατρέων  σε έργα όπως  η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς (Κολυμβητήριο), ώστε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες προσβασιμότητας  για μια κοινωνία συμπεριληπτική που ο καθένας θα έχει την θέση του.