Σε εορταστική ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου φέρνοντας στο προσκήνιο ένα από τα συστατικά της επιτυχίας των μεγάλων παρελάσεων του τελευταίου Σαββατοκύριακου της κορύφωσης του κεφιού αλλά και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του καρναβαλικού μας πολιτισμού, την καρναβαλική στολή και την αποκριάτικη μεταμφίεση.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατρεπτική ή χιουμοριστική διάθεση,  στολές που προέκυψαν από πρωτότυπες, ευρηματικές ιδέες,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη.  

Τον απαραίτητο μουσικό αποκριάτικο τόνο έδωσε η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα που παιάνιζε πασίγνωστους καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή καλωσορίζοντας τους Πατρινούς έκανε λόγο για ένα Καρναβάλι πολύχρωμο, φωτεινό, δημιουργικό και ανατρεπτικό. Αρχίσαμε στις 18 Ιανουαρίου με σκοπό να αλλάξουμε την Πάτρα και ταξιδεύουμε με το Καρναβάλι μας παντού, από τον Άγιο Βασίλη και το Ρίο έως τα Τσουκαλέικα και την Οβρυιά. Εκτός από το κέφι και τη διασκέδαση προσπαθούμε φέτος να αφήσουμε ένα διακριτό ίχνος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τους Πατρινούς στο μεγάλο χορό της Κοινωφελούς Επιχείρησης με θέμα «Κύκλο…φουρώ» που παραπέμπει στο φετινό θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, τον κύκλο και που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Royal Theater. Τέλος κάλεσε τα πληρώματα να πάρουν τις κούκλες με τις στολές τους από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και να τις φέρουν στην Αγορά Αργύρη που είναι ο κατεξοχήν και  οργανωμένος εκθεσιακός χώρος των στολών του Πατρινού Καρναβαλιού.


Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης παρουσιαστής ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων. Μέσω της έκθεσης στολών το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου. Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 18.00-21.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-21.00.