Σίγουρα θα θυμάστε το πιο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κτίριο της Πάτρας, με τα περισσότερα από τα 15.000 λαμπιόνια, εκεί στην οδό Βότσαρη 67. 

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, όμως, η δίψα που χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες του για να δώσουν μια άλλη αισθητική στην περιοχή τους και να την αναδείξουν μέσα από το δικό τους στολισμό, φαίνεται ότι δεν έχει κορεσμό. 

Έτσι, μετά τον εντυπωσιακό στολισμό που είχαν πετύχει και που κάνουν κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τώρα που έφτασε το καρναβάλι, έντυσαν καρναβαλικά το σπίτι τους για να μπουν για ακόμα μία φορά στο πνεύμα των ημερών.

Το πιο χριστουγεννιάτικο κτίριο της Πάτρας, φόρεσε έτσι τα καρναβαλικά του, δείχνοντας ότι το καρναβάλι για αυτή την πόλη και τους κατοίκους της, είναι μία γιορτή. 

Κι εφόσον είναι μία γιορτή καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου της οδού Βότσαρη να αποκτήσουν μιμητές, να υπάρξουν, δηλαδή, και άλλοι Πατρινοί που θέλοντας να μπουν στο κλίμα και να βάλουν την περιοχή τους σε αυτό το mood, να ντύσουν τα σπίτια τους, τις μονοκατοικίες και τις πολυκατοικίες τους, καρναβαλικά. 

Άλλωστε, δεν λέμε ότι το καρναβάλι η πόλη γιορτάζει; Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν μία έμπρακτη απόδειξη της παραπάνω φράσης, έτσι ώστε να μην ακούγεται πλέον στα αυτιά μας σαν κλισέ.


Θα μπορούσαν μάλιστα να δοθούν και κίνητρα από τον Δήμο και τον Καρναβαλικό Οργανισμό προς τους δημότες για να ντύσουν καρναβαλικά τα σπίτια τους, κάνοντας για παράδειγμα ένα διαγωνισμό για τον καλύτερο καρναβαλικό στολισμό ή τον πιο πρωτότυπο, τον πιο καινοτόμο, δίνοντας στους συμμετέχοντες διάφορα βραβεία, ανάλογα με την κάθε κατηγορία. 

Κάτι τέτοιο θα έδινε φως και καρναβαλικό χρώμα σε κάθε γειτονιά της Πάτρας, στο κέντρο και στις συνοικίες, ενώ επιπλέον θα διαμόρφωνε μια άλλη εικόνα της πόλης στους επισκέπτες της, την τελευταία εβδομάδα του καρναβαλιού, δείχνοντάς τους ότι πράγματι ήρθαν σε μία πόλη καθαρά καρναβαλική που ζει για το καρναβάλι της, όχι απλώς και μόνο μέσω των χορών της, των εκδηλώσεων ή των παρελάσεων, αλλά στην ίδια την καθημερινότητά της. 

Μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να επεκταθεί, σε όλα τα δημόσια κτήρια της πόλης, στα εμπορικά μαγαζιά (υπάρχει τέτοιος διαγωνισμός από τον Εμπορικό Σύλλογο), στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρένα), στα ταξί και γενικότερα παντού. Θα έβγαινε το γκρίζο, θα ερχόταν η πολυχρωμία του καρναβαλιού, θα ανέβαινε η διάθεση μας και η Πάτρα θα ήταν μία πραγματικά καρναβαλική πόλη.

Ωραία δεν θα ήταν;