Κλείνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το Περιφερειακό Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Πάτρας, με αποτέλεσμα αρκετοί κύκλοι της επιχειρηματικής κοινότητας της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδος, να έχουν αναστατωθεί από την είδηση αυτή. 

Τι σημαίνει το κλείσιμο του Κέντρου αυτού στην Πάτρα; Είναι ένα από τα τρία κέντρα πιστοδοτήσεων που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, εξυπηρετεί δεκάδες επιχειρήσεις, όχι μόνο από την αχαϊκή πρωτεύουσα και τον νομό, αλλά και γενικότερα από τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. 

Ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών, με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, φτάνει τουλάχιστον τις 3.800. Το πιθανό λουκέτο, θα μεταφέρει όλα αυτά τα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις που εξυπηρετεί, στην Αθήνα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην αγορά. 

Το Κέντρο Πιστοδοτήσεων της Πάτρας λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία και κατόρθωσε να αντέξει στην περίοδο της κρίσης και σε όλες αυτές τις ανατροπές που σημειώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο στην αγορά.

Το ενδεχόμενο κλείσιμό του θα είναι ένα αρνητικό μήνυμα για την αγορά όλης της περιφέρειας, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, σε μία περίοδο που η χώρα δείχνει να αποκτά τις δυνατότητες για να ανακτήσει τη δύναμη της οικονομίας της και στηρίζει πολλά στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να πετύχει τους στόχους αυτούς. 

Το Κέντρο Πιστοδοτήσεων είναι ένας σημαντικός σύμβουλος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παίζει κομβικό ρόλο στις δανειοδοτήσεις και στην διαχείριση των δανείων, αλλά και στην ανανέωση των πιστοδοτήσεων, παρέχει σε καθημερινή βάση πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες και σε γενικές γραμμές, είναι ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την περιοχή. 

Το θέμα έγινε γνωστό στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στην Πάτρα, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με στελέχη και παράγοντες της αγοράς της περιοχής να ζητούν την παρέμβασή του στη διοίκηση της τράπεζας για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο.