To bartending στην Πάτρα είναι σε άλλο επίπεδο, υπάρχουν δεκάδες barmens που διαπρέπουν σε ιστορικά και σημαντικά μαγαζιά της Αθήνας, άλλοι που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και άλλοι που εργάζονται τα καλοκαίρια σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα brands της εστίασης στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, συμβάλλοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο στην ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας. 

Οι Πατρινοί bartenders έδειξαν για ακόμα μία φορά την κλάση τους και τις γνώσεις που συνεχώς κατακτούν μέσα από την εμπειρία τους στον χώρο, στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coctail που έγινε στο πλαίσιο της HO.RE.CA, στο Metrpolitan Expo.

Οι πέντε bartenders που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, στις τέσσερις κατηγορίες και ειδικότερα σε αυτές του Classic Cocktail (Long Drink, category), του  Flairtending, του Ελληνικού Κοκτέιλ και σε αυτή του Non Alcohol Cocktail, επέστρεψαν με σημαντικές εμπειρίες και συνολικά πέντε βραβεύσεις, τρεις πρωτιές και δύο τρίτες θέσεις. 

Ο Χρήστος Τζιμίκος κατόρθωσε και πήρε την πρώτη θέση σε μία από τις δυσκολότερες κατηγορίες του διαγωνισμού, στο Flairtending, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε θέσει από την αρχή.

Ο Τζίμης Πατσούρας στις κατηγορίες που αγωνίστηκε κατόρθωσε και αυτός με την σειρά του να πάρει όχι μία, αλλά δύο πρώτες θέσεις, σε αυτές του Ελληνικού Κοκτέιλ και του Non Alcohol Cocktail, παίρνοντας έτσι δύο χρυσά μετάλλια, σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό. 

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Αθανασίου κατόρθωσε και πήρε την τρίτη θέση στο Classic Cocktail, σε μία εξίσου δύσκολη κατηγορία που έχει συνήθως τις περισσότερες συμμετοχές. 


Ο Τζίμης Πατσούρας τη στιγμή της βράβευσης του


Ο Χρήστος Τσιμίκος ήταν στους μεγάλους νικητές

Οι τρεις άλλοι Πατρινοί που συμμετείχαν στην κατηγορία του Classic Cocktail, ο Τζίμης Πατσούρας, ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος είχαν και αυτοί μία αξιόλογη παρουσία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στην τελική φάση. 

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος κατάφερε και πήρε την επομένη το τρίτο μετάλλιο στην κατηγορία Non Alcohol Cocktail, πετυχαίνοντας μία ακόμα διάκριση για την Πάτρα. 

Ο Χρήστος Τζιμίκος μιλώντας για την επιτυχία του στο patrsevents.gr τονίζει: "Είναι μία ιδιαίτερη δύσκολη κατηγορία που μετράνε τα skills. Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία και είναι χαρακτηριστικό ότι για δύο μήνες σχεδόν κάθε μέρα έκανα τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες προπόνηση". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Τζιμίκος έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό (το 2017 είχε πάρει και πάλι την πρώτη θέση), ενώ πλέον με την πρώτη θέση που κατέκτησε θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ως πρωταθλητής Ελλάδος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας που θα γίνει πιθανότατα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Εξάλλου, πολλές και σημαντικές  διακρίσεις έχουν πετύχει οι Κωνσταντίνος Αθανασίου και  Τζίμης Πατσούρας, δύο από τους Πατρινούς bartenders που δεν έχουν σταματήσει σχεδόν κάθε χρόνο να κερδίζουν βραβεία στην HO.RE.CA και είναι και αυτοί φυσικά μέλη της Εθνικής ομάδας στις διοργανώσεις που συμμετέχει κατά καιρούς. 

Πατρινό χρώμα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είχαν και η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, τα μέλη δηλαδή της διοίκησης της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος, με τον Ευθύμη Κουσαρίδη ως γευστικός κριτής στα κοκτέιλ όλων των κατηγοριών και τον Λάμπρο Λιόλιο να είναι στην τεχνική κριτική επιτροπή. 


Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος πήρε διάκριση