Στην Πάτρα βρέθηκαν η πρώην υπουργός και ο στενός της συνεργάτης πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης καλεσμένοι σε εκδήλωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό.

Την άποψη ότι όποιος δεν «λιβανίζει» τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του «κόβεται» από τα κεντρικά ΜΜΕ, εξέφρασε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου.

Πάράλληλα  η κυρία Αχτζιόγλου ανέφερε πως αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην συνολική στρατηγική της παράταξης που ακολουθείται από το καλοκαίρι μετά το δημοκρατικό προσκλητήριο που απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας για να εγκαθιδρυθεί ακόμα πιο ηχηρά ο προοδευτικός πολιτικός πόλος. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία διεύρυνσης, πάει καλά, ο κόσμος ανταποκρίνεται, προσέρχεται στις εκδηλώσεις μας», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την πρώην Υπουργό αυτή η προσπάθεια έχει τριπλό στόχο:

– Να ενημερώσουμε το κόσμος για τις πολιτικές εξελίξεις γιατί συχνά με το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα κεντρικά ΜΜΕ η πληροφορίας δεν φτάνει καν στους πολίτες, άρα βασικός στόχος να σπάσουμε αυτή την «ομερτά».

-Να ακούσουμε και από τους πολίτες κριτικής για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να αποτιμήσουμε τις επιτυχίες μας και τις παραλήψεις μας.

-Να φτιάξουμε από κοινού το νέο σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου, δηλαδή την πλατφόρμα μας για την επόμενη μέρα της άσκησης πολιτικής".