Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα του Άνω Καστριτσίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Τοπική Κοινότητα, όπου συνέρρευσε πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μετά το πέρας της Λειτουργίας και ήταν αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, στους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στον Τόπο μας, ιδίως την εποχή της οικονομικής κρίσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στον λόγο που εκφώνησε οι άνθρωποι αυτοί παρέχουν μεγάλη στήριξη στην ελληνική οικογένεια, για αυτό οφείλουμε να τους τιμούμε. Μαζί με ευχές για Καλή Χρονιά δόθηκε η υπόσχεση να συνεχίσει το Τοπικό Συμβούλιο ακάθεκτο τον όμορφο δρόμο που έχει ήδη χαράξει έχοντας πάντα ως αρχή την ανιδιοτελή προσφορά απαλλαγμένη από πολιτικές διακρίσεις. Κατά το ειωθός έγινε αναφορά εν είδει καταλόγου στους στόχους της Κοινότητας για το επόμενο διάστημα. Το πρώτο είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου και η δημιουργία παιδικής χαράς και γηπέδου μπάσκετ, έργο που επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Πατρών Κώστας Πελετίδης κατά την επίσκεψή του στον εν λόγω χώρο την περασμένη Κυριακή.

Πρόκειται για ένα έργο- διακαή πόθο των παιδιών, στα οποία χρωστάμε έναν χώρο ανάτασης, δημιουργικής απασχόλησης και εκτόνωσης. Σειρά έχει μια εργολαβία εν εξελίξει, η οποία αφορά κάποιους δρόμους μέσα στο χωριό, καθώς και τρία μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια, με την οποία έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση. Έπειτα έγινε ενημέρωση για μία μεγάλη χορηγία προς την Κοινότητα ζωτικής σημασίας.

Ο λόγος γίνεται για την παροχή απινιδωτή, καθώς και την παράλληλη δημιουργία ομάδας διάσωσης αποτελούμενη από έναν γιατρό, δύο άτομα του ΕΚΑΒ, οκτώ νοσηλευτές και πολλούς εθελοντές, οι οποίοι θα καταρτιστούν καταλλήλως, για να είναι έτοιμοι να παράσχουν βοήθεια, αν παραστεί ανάγκη. Τέλος, έχει προγραμματιστεί από κοινού με τον Σύλλογο Άλμα Ζωής να γίνει ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, ενώ για τις 8 Απριλίου έχει οριστεί εκδήλωση εντός της Εκκλησίας από την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, η οποία θα περιλαμβάνει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ως Τοπική Κοινότητα θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στον π.Παρασκευά για την καλή συνεργασία που έχουμε διαμορφώσει, εφ'  όσον, όπως έχει δείξει η ζωή, μόνο με την αρμονική συνεργασία προοδεύουμε σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον ευχαριστίες οφείλουν να αποδοθούν και στους εργαζομένους του Δήμου Πατρέων για την προσφορά τους στην Τοπική Κοινότητα.