Σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας περιόδευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρομοίασε το ΜέΡΑ25 με τη Φιλική Εταιρεία.

Την Κυριακή βρέθηκε στη Φθιώτιδα, όπου – μεταξύ άλλων – αναφέρθηκε στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν έξω από την αίθουσα των συζητήσεων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «στο ΜέΡΑ25 επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως μια νέα Φιλική Εταιρεία για το καλό της πατρίδας μας που συνεχίζει να ερημοποιείται και να πλήττεται από την κρίση».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε την Άμφισσα, απ’ όπου δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη που να μην καταστρέφει τους λαούς της, για μια Ελλάδα που πρέπει να σταματήσει να ασφυκτιά, σε μια Ευρώπη που εκδημοκρατίζεται».

«Πηγαίνουμε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα γιατί η περιφέρεια βρίσκεται σε υποανάπτυξη και ερημοποίηση».

Εξήγησε δε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η περιοδεία αυτή είναι πολύτιμη γιατί μαθαίνουμε».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο πλαίσιο μιας νέας Φιλικής Εταιρείας δηλαδή στο πλαίσιο μιας νέας Εθνικής Συμφιλίωσης να βρούμε κοινό τόπο, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες που η καρδιά της δημοκρατίας ακόμη πάλλεται» κατέληξε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25.