Ο Άνταμ Σάντλερ πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τη συμμετοχή του στην ταινία «Uncut Gems» κατά την απονομή των βραβείων Film Independent Spirit.

Στην ομιλία του ο Άνταμ Σάντλερ την παραλαβή του βραβείου καταφέρθηκε κατά των Όσκαρ 2020 όπου θριάμβευσαν τα «Παράσιτα».

Η ταινία απορρίφθηκε από την Ακαδημία από τα Όσκαρ, μαζί με πολλές άλλες, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
«Απόψε, καθώς κοιτάω γύρω μου, συνειδητοποιώ ότι τα Independent Spirit Awards είναι τα καλύτερα βραβεία του Χόλιγουντ.
Ας αφήσουμε όλους αυτούς τους φτερωτούς απεχθείς … να πάρουν τα Όσκαρ τους.
Οι κομψές εμφανίσεις τους θα σβήσουν με την πάροδο του χρόνου ενώ οι ανεξάρτητες προσωπικότητες θα λάμπουν για πάντα.
Θα ήθελα επίσης να πω στους υποψήφιους φίλους μου ότι θα τους ξέρουν μια ζωή σαν τους τύπους που έχασαν από τον f*** Άνταμ Σάντλερ», είπε ο ηθοποιός.

Το «Uncut Gems» κέρδισε επίσης το βραβείο σκηνοθεσίας (για τους αδερφούς Τζος και ο Μπένι Σάφντι), αλλά και μοντάζ. Το βραβείο καλύτερης ταινίας πήρε το «The Farewell» της Λούλου Ουάνγκ, ενώ η Ζάο Σούζεν, που συμμετείχε στην ταινία πήρε το βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου.
Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού πήρε η Ρενέ Ζελβέγκερ για την ταινία Judy, που πήρε και το όσκαρ, ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε πήρε το βραβείο Β' Αντρικού ρόλου για την συμμετοχή του στην ταινία «The Lighthouse».

Τα βραβεία Spirit, πραγματοποιήθηκαν, μία βραδιά πριν από τα Όσκαρ, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, τιμώντας ανεξάρτητες ταινίες που κόστισαν λιγότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια.

Στα φετινά βραβεία υπήρχαν πολλές γυναικείες υποψηφιότητες, αλλά και διαφορετικού χρώματος.
Η ταινία «The Farewell» που πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας αποκλείστηκε παντελώς από τα Όσκαρ.
«Δεν χρειάζεται να ενθαρρύνετε τις γυναίκες. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που κάνουν ταινίες και θέλουν να κάνουν ταινίες και βρίσκονται στις σχολές κινηματογράφου. Αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι γυναίκες είναι η δουλειά. Απλά δώστε τους δουλειά. Δώστε τους χρήματα», είπε η Ουάνγκ παραλαμβάνοντας το βραβείο.