Για όσους το έζησαν από κοντά και ταξίδεψαν στην Αμερική για να διαφημίσουν το Καρναβάλι της Πάτρας ήταν σίγουρα μία ανεπανάληπτη εμπειρία που θα θυμούνται για πολλά ακόμα χρόνια στην ζωή τους. 

Μιλάμε ασφαλώς για το καρναβαλικό πάρτι που έγινε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το οποίο διοργάνωσαν οι Πατρινοί Χριστόδουλος Αθανασάτος, με τον Τιμολέωντα Ζιώγκα και τον Πέτρο Ραφαήλ που διαμένουν εκεί, στην Νέα Υόρκη, φέρνοντας μια αποστολή από την Πάτρα που ταξίδεψε έως εκεί για να δώσει το παρών και να διαφημίσει με τον δικό της τρόπο το Πατρινό Καρναβάλι. 

Ήταν μία προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν Πατρινοί επιχειρηματίες, καρναβαλιστές, εταιρείες και καταστήματα της Πάτρας που προσφέρθηκαν για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, ενώ την μουσική βάζοντας άπαντες στο καρναβαλικό κλίμα που μόνο αυτή η πόλη ξέρει να δημιουργεί, έπαιξαν από τα decks οι Στέλιος Αποστολόπουλος, Γιώργος Κουβεριανός και Παναγιώτης Κολλιόπουλος. 

Μια μέρα πριν, το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, στον απόηχο της εμφατικής νίκης των Bucks έναντι των Nets, οι Πατρινοί είχαν δώσει το παρών στο γήπεδο και μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι ομογενείς που ήταν εκεί διοργάνωσαν μία εκδήλωση προς τιμή του Γιάννη και του Θανάση. Μια εκδήλωση που με την παρουσία των Πατρινών ήταν επόμενο να πάρει ένα καρναβαλικό χρώμα.


Κάπως έτσι, το εμβληματικό τραγούδι του Πατρινού Καρναβαλιού παρέα με τα υπόλοιπα τραγούδια ακούστηκαν, για πρώτη φορά, στο -απόλυτα οικείο για τους Ελληνοαμερικανούς και τον Γιάννη- γήπεδο των Brooklyn Nets. Την επομένη στο πάρτι της Κυριακής το παρών έδωσε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Όλα τα δρώμενα της αποστολής, αλλά και του πάρτι κάλυψε με την κάμερα του ο Χρήστος Ορτέντζιο. Όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, δεν μπορούν να ξεχάσουν τις υπέροχες στιγμές που έζησαν, παρόλο που από το ταξίδι τους κοντεύει να περάσει ένας μήνας από τότε. 


Το Πατρινό καρναβάλι στο Barclay's Center και στην Astoria 2020 (Pick'n'roll Cosmote Tv 04.02.2020)