Με την ταινία της Ισμήνης Σακελλαρόπουλου που έχει καταγωγή από την Αχαΐα θα πάρει μέρος το 1ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2019 - 2020 "Cinema... διάβασες;" και στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "φέτος οι μαθητές μας με την ταινία που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους συμμετέχουν σε δυο μαθητικούς διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα τον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2019 2020 "Cinema...διάβασες;" και στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2020.

Για τη δημιουργία της ταινίας "Escape" συμμετείχαν το 1ο και το 8ο ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για μια ταινία της Ισμήνης Σακελλαροπουλου, με θέμα τον εθισμό των μαθητών στο Διαδίκτυο αλλά και την ανάγκη τους να ζήσουν πραγματικές εμπειρίες με τους φίλους τους κοντά στη φύση.

Στη δημιουργία της ταινίας συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων και πενήντα τρεις μαθητές των τάξεων Δ του 1ου Δημοτικού και ΣΤ του 8ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο πρώτο μουσικό κομμάτι που ακούγεται παίζουν μαθητές της ΣΤ τάξης του 8ου Δημοτικού ενώ το δεύτερο είναι σύνθεση του εκπαιδευτικού της Δ τάξης του 1ου ΔΣ, Δημήτρη Χιώτη. Φυσικά σπουδαίο ρόλο διαδραμάτισε και η καθηγήτρια πληροφορικής του 8ου ΔΣ Σκιαδά Σταυρούλα καθώς και οι Παπαδοπούλου Ευγενία Εικαστικός Μπατσίλα Βασιλική Δασκάλα και Κούβαρη Παρασκευούλα Δασκάλα".