Αρκετά είναι τα παράπονα από χρήστες των social media για τη σελίδα του fan page του Δήμου Πατρέων και ορισμένα από αυτά έφτασαν με τη μορφή καταγγελιών στα γραφεία του patrasevents.gr. 

Σύμφωνα με αυτά χρήστες των social media όταν μπαίνουν στην σελίδα και σχολιάζουν με τρόπο αρνητικό τα τεκταινόμενα της πόλης μας, μετά από λίγες ώρες σβήνονται τα σχόλια τους, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που όπως υποστηρίζουν έχουν φάει "block" από όσους διαχειρίζονται τη σελίδα του Δήμου Πατρέων στο facebook. 

Μάλιστα, σε σελίδα του facebook, που υπογραμμίζει τα προβλήματα της πόλης με φωτογραφίες και φωτορεπορτάζ, έχουν ανέβει συγκεκριμένα στοιχεία που, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, αποδεικνύουν αυτά που υποστηρίζουν. Έχουν, δηλαδή, σβηστεί σχόλια, με τους χρήστες του διαδικτύου να μιλούν για λογοκρισία εκ μέρους του Δήμου. 

Tο patrasevents.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την σελίδα του Δήμου Πατρέων στο facebook. Όπως υποστηρίζουν δεν γίνεται καμία μορφή λογοκρισίας, ο καθένας μπορεί να εκφράσει αντικειμενικά και υποκειμενικά την άποψη που έχει για τα θέματα της πόλης μας και τα προβλήματα του Δήμου.

Από την άλλη, όπως μας απάντησαν, δεν μπορεί να γίνονται δεκτά σχόλια που έχουν υβριστικό χαρακτήρα ή χλευάζουν, τον δήμαρχο, την δημοτική αρχή, τον Δήμο, αλλά και τους εργαζόμενους του. "Τέτοιου είδους σχόλια που προέρχονται συνήθως από συγκεκριμένα πρόσωπα που για τους δικούς τους λόγους έχουν τέτοιες εμμονές, σβήνονται.  

To fan page του Δήμου έχει συγκεκριμένους όρους και κανόνες που δεν αλλάζουν για κανέναν, προσπαθώντας να διατηρήσει ένα επίπεδο και μία σοβαρότητα στη σελίδα του" μας ανέφεραν, χωρίς να θέλουν να σχολιάσουν κάτι άλλο για το θέμα. 

Πάντως, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν σβηστεί ποτέ σχόλια που κάνουν κριτική για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη, αλλά και στην δημοτική αρχή, με κόσμιο όμως τρόπο. Ωστόσο, χρειάζεται να τονίσουμε πως ότι ανεβαίνει στην σελίδα του Δήμου στο facebook εμπίπτει στο νόμο περί Τύπου και την ευθύνη την έχει ο Δήμος. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σελίδα του Δήμου στο facebook τα τελευταία δύο με τρία χρόνια γίνονται αρκετές αναρτήσεις για δράσεις των δημοτικών υπηρεσιών και των στελεχών της δημοτικής αρχής και είναι πλέον ιδιαίτερα δραστήρια σε καθημερινή βάση, έχοντας αρκετούς followers που την παρακολουθούν.