Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Hyundai βελτιώνει δραστικά τους χρόνους παράδοσης του Kona Electric στην Ευρώπη.

Η ζήτηση για οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων αυξάνεται συνεχώς. Η Hyundai Motor θα τριπλασιάσει τη διαθεσιμότητα του Kona Electric για τους πελάτες της στην Ευρώπη.

Από το Μάρτιο του 2020, η εταιρεία θα εντάξει το Kona Electric στην παραγωγή διαδικασία του εργοστασίου της στην Τσεχία ενώ παράλληλα θα αυξήσει την υπάρχουσα παραγωγή της από το εργοστάσιο της Νότιας Κορέας. Αυτό θα βελτιώσει δραστικά τους χρόνους παράδοσης για τους πελάτες στην Ευρώπη.

Η απόφαση να παράγεται παράλληλα το Kona Electric και στην Ευρώπη έγινε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων πελατών της μάρκας. Η ζήτηση για το Kona Electric ξεπέρασε τις προσδοκίες και η αυξημένη παραγωγική ικανότητα αποσκοπεί να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση.

Για το 2020, η Hyundai θα προσφέρει πάνω από 80.000 οχήματα με μηδενικές εκπομπές σε Ευρωπαίους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Kona Electric, IONIQ Electric και NEXO - όχημα κυψελών καυσίμου. Με την εξέλιξη αυτή, η Hyundai αναμένεται να αναδειχθεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη το 2020.