Μεγάλη αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στα τμήματα χάντμπολ υποδομών της Ακαδημίας των Σπορ και του Ολυμπιακού Πατρών οι συνεχείς αναβολές των επίσημων αγώνων του πρωταθλήματος της ΤΕΧ Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα για τρίτη φορά αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι επίσημοι αγώνες του Σαββάτου, στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, με τις ομάδες του Σεριφάτου Αιγίου. Μάλιστα έχουν να αγωνιστούν στην Πάτρα σε επίσημο αγώνα πρωταθλημάτων υποδομών από το Νοέμβριο. Αιτία: τις ίδιες ώρες και ημέρες που έχει παραχωρηθεί το γήπεδο για τους επίσημους αγώνες τους, τις ίδιες ακριβώς δίνουν και σε άλλα αθλήματα.

Η προπονήτρια των παραπάνω ομάδων Βάσω Βουκελάτου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, πρώην διεθνής αθλήτρια με πολυετή προσφορά στο άθλημα της χειροσφαίρισης Πανελλαδικά, δηλώνει:

"Δυστυχώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν γίνεται να επιβιώσουμε με τις συνεχείς εξώσεις από το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι . Οι πάντες είναι αγανακτισμένοι, γονείς, αθλητές - αθλήτριες, φίλαθλοι και οι ιθύνοντες των συλλόγων. Εν έτη 2020 τρέχουμε για προπονήσεις στα ανοιχτά γήπεδα του Δήμου Πατρέων - ευτυχώς υπάρχουν και αυτά - και με αυτό τον τρόπο επιβιώνουμε ως άθλημα. Εξ αιτίας των παραπάνω εξώσεων χάνουμε αθλητές, αφού συνεχώς αλλάζει ο προγραμματισμός των οικογενειών τους.

Η Ακαδημία των Σπορ και ο Ολυμπιακός Πατρών είναι δύο ιστορικές ομάδες της Πάτρας όχι μόνον στην χειροσφαίριση αλλά και σε άλλα αθλήματα. Και οι δύο ομάδες τακτοποιούν πάντα έγκαιρα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο ΠΕΑΚ Πάτρας (ίσως είναι και οι μοναδικές). Απαιτούμε λοιπόν τον σεβασμό όλων όπως και την ανταπόκριση στις δικές τους υποχρεώσεις,

Το χάντμπολ στην Πάτρα είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα στην αθλητική ιστορία της πόλης που έχει φέρει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας τους περισσότερους Πανελλήνιους τίτλους: έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Ελλάδας και τείνει να εξαφανιστεί!!!

Το χάντμπολ έχει αναδείξει από τα σπάργανα του είκοσι έξι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες, καταξιωμένους ανά τα γήπεδα όλου του κόσμου, καθώς και τον έκτο Ολυμπιονίκη του Αθήνα 2004 με την Εθνική Ελλάδος ανδρών, Ανδρέα Τρουπή. Ζητούμε τα αυτονόητα, ζητούμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα, όχι μόνο για τον αθλητισμό, όχι μόνο για το χάντμπολ, αλλά και για την μετέπειτα πορεία τους στη ζωή."