Ρεζίλι των σκυλιών έκανε η Άμπερ Χερντ τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, που ισχυρίζεται πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, λέγοντάς του «Δες πόσοι σε πιστεύουν».

Το πρώην ζευγάρι σταμάτησε να μιλά τον Μάιο του 2016 όταν η Άμπερ Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ζήτησε περιοριστικά μέτρα προκειμένου να «δραπετεύσει» από τον πρώην σύζυγό της. Αλλά οι δυο τους συνέχισαν να μαλώνουν τηλεφωνικά, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον για την βία που έπληξε τον τοξικό γάμο τους, διάρκειας μόλις 15 μηνών και κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για διαρροή στον Τύπο, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, που έχει στην κατοχή της μαγνητοφωνημένη ηχογράφηση.

«Με σκοτώνεις, διάολε. Εσείς προσπαθείτε να με σκοτώσετε» διαμαρτύρεται ο Τζόνι Ντεπ, καθώς παρακαλεί την Άμπερ Χερντ να τα βρούνε ιδιωτικά και να μην πάνε στο δικαστήριο. «Με έχεις κάνει σαν ένα αγοράκι που πηγαίνει σχολείο και τα άλλα παιδιά του λένε: ‘Ο μπαμπάς σου δέρνει την μητέρα σου;’». Από την πλευρά της, η Άμπερ Χερντ αρνείται τις κατηγορίες πως έσπρωξε τον Τζόνι Ντεπ «κάτω από ένα λεωφορείο» και κατηγορεί τους συνεργάτες του ηθοποιού πως δίνουν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες από τα αρχεία της σύλληψής της και τις φήμες πως ήταν στρίπερ. Η 33χρονη ηθοποιός απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες πως του άσκησε σωματική βία, υποδεικνύοντας πως ένα δικαστήριο είναι απίθανο να πάρει την πλευρά ενός άνδρα έναντι ενός θηλυκού.

«Ξέρεις ότι είμαι 52 κιλά, καλά όχι τώρα, αλλά ήμουν 52 κιλά, μια γυναίκα μόλις 52 κιλά» διαμαρτύρεται η Άμπερ Χερντ και συνεχίζει λέγοντας: «Θα εμφανιστείς στο δικαστήριο Τζόνι και τι θα πεις; Ότι εγώ το ξεκίνησα; Αλήθεια, τώρα;». Το ζευγάρι μίλησε πολλές φορές στο τηλέφωνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα, βάζοντας ένα μέλος της οικογένειας να καλεί, σύμφωνα με μια πηγή της Daily Mail.

Το ζευγάρι εξέδωσε κοινή δήλωση στις 16 Αυγούστου 2016, λέγοντας πως ο γάμος τους ήταν έντονα παθιασμένος και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα από αγάπη», ωστόσο η εκεχειρία φαίνεται πως έληξε τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η Άμπερ Χερντ έδωσε συνέντευξη στην Washington Post όπου μίλησε για τις εμπειρίες της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Τζόνι Ντεπ.

Ο ηθοποιός απάντησε με μήνυση ζητώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας πως ουσιαστικά κατονόμαζε αυτόν και τον έκανε μάλιστα να χάσει τον ρόλο του Τζακ Σπάροου, στην ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής». «Η Κυρία Χερντ δεν είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι η δράστης» ισχυριζόταν στην μήνυσή του, κατηγορώντας την πρώην σύζυγό του για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και πλαστές φωτογραφίες. Η Άμπερ Χερντ απάντησε με μία μηνυτήρια αναφορά 300 σελίδων, καταγράφοντας όλα τα περιστατικά κακοποίησης που υπέστη στα χέρια του «τέρατος», όπως τον αποκαλεί, τον οποίο γνώρισε το 2011 και παντρεύτηκαν το 2015.

Ο Τζόνι Ντεπ ζητά από την Άμπερ Χερντ να τα βρούνε εξωδικαστικά

Την περασμένη εβδομάδα, η Daily Mail δημοσίευσε άλλη μία ηχογράφηση από τον Οκτώβριο του 2015, στην οποίο η Άμπερ Χερντ ομολογεί ότι χτυπούσε τον Τζόνι Ντεπ ρίχνοντάς του κατσαρόλες και διάφορα σκεύη. «Λυπάμαι που δεν σε χτύπησα με αυτά στο πρόσωπο. Σε χτυπούσα, δεν σου έριχνα μπουνιές». Είναι κατανοητό πως η ίδια και ο Τζόνι Ντεπ κατέγραφαν συχνά τις συνομιλίες τους, όταν κατέρρεε ο γάμος τους. Και τώρα, στο τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο, ο ηθοποιός παρακαλεί την Άμπερ Χερντ να φτάσουν σε μια εξωδικαστική λύση και όχι να οδηγηθούν σε δημόσιο πόλεμο.

«Έχω πληγωθεί πολύ. Κι εσύ έχεις πληγωθεί πολύ. Σ’ αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε στην ζωή μου» ακούγεται να λέει στην τότε σύζυγό του. «Δεν θέλω να πάμε στα δικαστήρια. Δεν θέλω να αμαυρώσω το όνομά σου. Θέλω αυτό να γίνει ειρηνικά, μεταξύ μας. Κι αν δεν σου αρέσει το πώς θα πάει αυτή η διαμεσολάβηση, τότε πήγαινέ με στα δικαστήρια. Γιατί δεν μπορώ. Είναι η τελευταία ευκαιρία Άμπερ. Αυτή είναι. Μόλις συμπληρώσω αυτά τα χαρτιά, δεν υπάρχει γυρισμός».

Η Άμπερ Χερντ όμως επιμένει πως η ομάδα του Τζόνι Ντεπ είναι αυτή που αρνείται να τα βρουν εξωδικαστικά και πως αυτή διαρρέει καταστροφικές ιστορίες για την ηθοποιό σε ταμπλόιντ. «Με αποκαλούν ψεύτρα και προικοθήρα» λέει στο βίντεο. «Και δεν λέω ψέματα για τίποτε από όλα αυτά και δεν δίνω δεκάρα για τα χρήματά σου». Ο Τζόνι Ντεπ, τότε της λέει πως θα έπρεπε να γράψουν μια κοινή δήλωση λέγοντας πως το διαζύγιο θα διευθετηθεί ιδιωτικά. «Άκουσε με» τον προειδοποιεί η ηθοποιός. «Το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, κάνοντας κάποιον να φανεί κακός, δεν θα ακουστεί και τόσο καλό».

«Κανείς δεν θα σε πιστέψει» λέει η Άμπερ Χερντ στον ηθοποιό

Στη συνέχεια, η Άμπερ Χερντ συνεχίζει να γελοιοποιεί τις αμφιβολίες του Τζόνι Ντεπ σχετικά με τα τραύματα στο πρόσωπό της, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ζητώντας περιοριστικά μέτρα. Ισχυρίζεται επίσης, πως υπάρχουν ένα πλήθος ενοχοποιητικών κειμένων, παραφράζοντας ένα μήνυμα από την εκδότριά της Τζόντι Γκόντλιεμπ πριν από μια εμφάνιση στην εκπομπή «The Late Late Show». «Νομίζω πως είχα ένα ατύχημα, χτύπησαν την μύτη μου και έτσι θα έχω δύο μαύρα μάτια αύριο».

Όπως λέει στον Τζόνι Ντεπ: «Κανείς δεν θα σε πιστέψει». Στην συνέχεια τον προειδοποιεί πως οι δικηγόροι της την παροτρύνουν να κάνει καταγγελία στην αστυνομία, λέγοντας πως μια ποινική εισαγγελέας της είπε ότι είναι τα «πιο ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία περίπτωσης ενδοοικογενειακής βίας, που έχουμε δει ποτέ». Ωστόσο, όπως λέει, αρνήθηκε να το κάνει, επειδή δεν ήθελε να βλάψει άλλο τον Τζόνι Ντεπ.