Για τους περισσότερους ήταν αναμενόμενο. 

Η γραμμή επέκτασης του Προαστιακού θα ήταν αρκετά απίθανο να ξεκινήσει τα δρομολόγια της από τη Δευτέρα στις 10 του μήνα, παρόλο που κύκλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανέφεραν ότι η απόφαση αυτή ήταν οριστική. 

Δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα, ούτε εκδοτήρια, ούτε τιμές εισιτηρίων, ούτε και αρκετές ακόμα λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη σωστή λειτουργία της γραμμής. Οι εργασίες βέβαια σε ότι είχαν να κάνουν με τα έργα υποδομής της γραμμής, τις αυτόματες διαβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και είναι όλα έτοιμα. 

Όμως αυτές οι μικρές λεπτομέρειες ήταν που οδήγησαν στην αναβολή της έναρξης των δρομολογίων του Προαστιακού, ύστερα από απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Πάντως, για ακόμα μία φορά δεν βγήκε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η αναβολή έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση που έκανε ο Μάκης Κατσιγιάννης. 

Από την άλλη μικρό το κακό, μπροστά στην αναγκαιότητα για το ξεκίνημα της λειτουργίας της γραμμής. Σύμφωνα (και πάλι) με ανεπίσημους κύκλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η λειτουργία της γραμμής θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή. Το δοκιμαστικό δρομολόγιο, άλλωστε, που έγινε το πρωί της Παρασκευής έδειξε ότι όλα είναι καλά και ότι το τρένο του Προαστιακού είναι έτοιμο για να ξεκινήσει πάνω στη γραμμή επέκτασης. 

Ερωτηματικό που μάλλον, πρόκειται να απαντηθεί στην πράξη, είναι ο αριθμός των δρομολογίων που πρόκειται να γίνονται σε πρώτη φάση. Κύκλοι του ΟΣΕ μιλούσαν για τέσσερα δρομολόγια και κύκλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πέντε. Το σίγουρο είναι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κόσμο που περιμένει εδώ και μήνες την έναρξη της γραμμής.

Ακούγοντας για τρένο, χωρίς ποτέ να το έχει δει. Τουλάχιστον μέχρι ώρας.