Με αρκετό κόσμο και την παρουσία εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση από τον Δήμο στον Κόκκινο Μύλο για το θέμα που έχει προκύψει μετά το εξώδικο που έστειλε η Κτηματική Υπηρεσία για παρεμβάσεις και καταστροφές στον χώρο. 

Οι καταστροφές βέβαια που λέει η Κτηματική Υπηρεσία είναι οι εργασίες που διαμόρφωσαν το πάρκο στον Κόκκινο Μύλο, με την Κτηματική Υπηρεσία να ζητάει το ξήλωμα τους, διαφορετικά να απειλεί με βαριά χρηματικά πρόστιμα, τα οποία θα έρθουν εφόσον κερδίσει τη δικαστική μάχη που ξεκινάει την Πέμπτη στις 13 Φεβρουαρίου. 

Για τον Δήμο, όμως, προέχει η συνάντηση που θα γίνει την Δευτέρα στις 10 του μήνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Οι αρμοδιότητες του κ. Βεσυρόπουλου έχουν να κάνουν με τη δημόσια περιουσία και έτσι τα στελέχη του Δήμου, θα συναντηθούν με το πιο κατάλληλο πρόσωπο για αυτό το θέμα. 

Ο Δήμος θα πάει στο υπουργείο αρκετά "διαβασμένος", έχοντας μαζί του τα έγγραφα και τις μελέτες που έχουν γίνει τόσο για τον Κόκκινο Μύλο, όσο και για το Ανατολικό Πάρκο που έχει υποσχεθεί στην πόλη η προηγούμενη κυβέρνηση. Τα ζητήματα που θα τεθούν στη συνάντηση αυτή δεν θα αφορούν μόνο τον Κόκκινο Μύλο και το Ανατολικό Πάρκο. 

Θα συζητηθούν θέματα για τους αιγιαλούς γύρω από την Πάτρα, με τα στελέχη του Δήμου να εκφράζουν την επιθυμία και την πρόθεση τους να διαμορφώσουν και άλλα παρόμοια πάρκα, σε παραλιακές περιοχές της επικράτειας του. Για αυτό, άλλωστε, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, στην κινητοποίηση που έγινε ανέφερε ότι "θα κάνουμε κούκλα όλη την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, φτάνοντας έως και τα Καμίνια". 

Η συνάντηση, έτσι, με τον κ. Βεσυρόπουλο, είναι αρκετά κρίσιμη από αυτή την άποψη: Αν ο Δήμος φέρει με τα νερά του τον υφυπουργό, τότε σταματάει το κυνηγητό που έχει ξεκινήσει εναντίον του τα τελευταία χρόνια η Κτηματική Υπηρεσία και ταυτόχρονα παίρνει το "πράσινο" φως για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη για την βελτίωση την παραλιακή της ζώνη. 

Στη συζήτηση πάντως θα τεθεί και το θέμα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης,  στο κομμάτι που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί (από τον Γλαύκο έως την Πλαζ της Αγυιάς), με την Μαιζώνος να κάνει μία πρώτη διερευνητική ματιά για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Στο κατά πόσο, δηλαδή, η κυβέρνηση έχει τη διάθεση να βοηθήσει στην αξιοποίηση αυτού του χώρου, αφού σε ορισμένους μήνες από τώρα, μέσα από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα προκύψει, το έργο αυτό μπαίνει στην τελική ευθεία. 

Η συνάντηση αυτή λοιπόν είναι κρίσιμη από κάθε πλευρά. Από πλευράς Δήμου μαζί με τον Κώστα Πελετίδη θα είναι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Χρήστος Κορδάς, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τους ακολουθήσουν και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής. 

Πάντως, σε ότι αφορά την κινητοποίηση που έγινε το Σάββατο αυτό που θίχτηκε από τους ομιλούντες ήταν η απουσία από τη συγκέντρωση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην αυτής του Χρήστου Πατούχα.

Κάτι που σημαίνει ότι η δημοτική αρχή, σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες δημοτικές δυνάμεις, θα 'ναι μόνη της στον νομικό αυτόν αγώνα αυτό που ξεκινάει κόντρα στην Κτηματική Υπηρεσία.