14 καινούργιους μπάστακες, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, έχουμε δει στους δρόμους της Πάτρας, χωρισμένους σε δύο τύπους κατηγοριών: Στον τύπο του μεθύστακα με την μπύρα στο χέρι, μπάστακες που ήδη έχουν μπει στη νέα πόλη και στον τύπο του βενετσιάνου αρλεκίνου που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του κέντρου. 

Ασφαλώς βέβαια οι μπάστακες που υπάρχουν στην Πάτρα δεν θα είναι μόνο αυτοί. Μαζί με τους καινούριους θα πρέπει να προσθέσουμε και τους παλιούς που ήδη έχουν μπει σε διάφορα σημεία της Πάτρας, ξεκινώντας από τον Άγιο Βασίλειο και το Ρίο και φτάνοντας έως και τα Βραχνέικα, την Οβρυά, την Λεύκα και άλλες περιοχές έξω από το κέντρο της πόλης. 

Στόχος του Καρναβαλικού Οργανισμού είναι να μπει ένα τουλάχιστον καρναβαλικό στοιχείο σε κάθε περιοχή της Πάτρας και για αυτό στις παραγγελίες που δίνονται προς τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου, προστίθενται συνεχώς καινούργιες, με τους τεχνίτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά την κούραση που ήδη έχουν. 

Με βάση τις εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός των καρναβαλικών μπαστάκων, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, σε όλη την επικράτεια του Δήμου θα φτάσει περίπου τους 60, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρόνια. Οι μπάστακες θα μας βάλουν στο πνεύμα της γιορτής του καρναβαλιού και ήδη η παρουσία τους έχει δώσει ένα άλλο ύφος στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης. 


Φωτό - Thanasis Beretsos

Φωτό - Thanasis Beretsos

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συντήρηση και η ανακαίνιση ενός καρναβαλικού μπάστακα για να βγει δηλαδή από το εργαστήρι του Πετρωτού στους δρόμους της Πάτρας, δεν είναι τόσο μία εύκολη δουλειά.

Χρειάζεται και ένας παλιός μπάστακας κόπο και εργασία για να βγει έξω και να εκταθεί σε δημόσια θέα. Για αυτό και στον Καρναβαλικό Οργανισμό μιλούν για άθλο εκ μέρους του Καρναβαλικού Συνεργείου.