Μας έχουν συνηθίσει στις όμορφες πρωτοβουλίες οι καταστηματάρχες της Κανακάρη, το κομμάτι της Ερμού - Γεροκωστοπούκουλου.

Ήταν αυτοί που βλέποντας ότι ο δρόμος τους ήταν σκοτεινός και μακριά από τον γιορτινό διάκοσμο των Χριστουγέννων, είχαν πάρει την πρωτοβουλία και είχαν στολίσει με δικά τους λαμπιόνια και μπάλες, το πεζοδρόμιο έξω από τα μαγαζιά τους, τόσο από την μία πλευρά, όσο και από την άλλη, προκειμένου να το βάλουν και αυτό στο πνεύμα. 

Αυτή τη φορά οι καταστηματάρχες της Πάτρας, πέρα από την περίοδο των Χριστουγέννων, αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν στον φωτισμό της γειτονιάς τους και τις μέρες του καρναβαλιού.

Έβαλαν έτσι από την Ερμού έως και την Γεροκωστοπούλου ορισμένα καρναβαλικά στοιχεία που τις νύχτες φωτίζουν, έτσι για να θυμίσουν σε όλους μας ότι είναι και αυτή μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης που χρειάζεται να βρίσκεται στην ατμόσφαιρα του καρναβαλιού. 

Το αποτέλεσμα σίγουρα δικαιώνει την προσπάθεια τους, ενώ τα έξοδα από το ρεύμα βαραίνουν πάντα τις τσέπες τους. Αγαπούν όμως την πόλη τους, αγαπούν την δουλειά τους και έτσι δημιούργησαν αυτή την όμορφη εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχαν προ μηνών με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, οι καταστηματάρχες είχαν λάβει την δέσμευση του ότι η γειτονιά τους, αλλά και όλη τη Κανακάρη θα φωτιστεί. Πράγματι το έργο βρίσκεται μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020. Μένει να δούμε πότε θα μπει στο τελικό στάδιο και ξεκινήσουν οι εργασίες.