Αφίσες κατά των αμβλώσεων τοποθέτησαν τα ξημερώματα άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

Οι αφίσες δείχνουν ένα έμβρυο στον αμνιακό σάκο, ενώ αναγράφεται η φράση: «τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν από τη σύλληψη».

Φωτογραφίες με τις αφίσες έχουν ήδη δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες του facebook εκτιμούν ότι πρόκειται για συνέχιση της καμπάνιας που κατέβηκε από τις στάσεις του Μετρό στην Αθήνα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, seleo.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Θεσσαλονίκη η αφίσα έχει αναρτηθεί στον Λαγκαδά, στα Γρεβενά, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς και στη Φλώρινα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις αφίσες με τις αμβλώσεις που είχαν αναρτηθεί στο μετρό της Αθήνας, από το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω».

Μετά τις αντιδράσεις, οι αφίσες κατέβηκαν, με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να αναφέρει ότι «ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση».

Στη συνέχεια, από την πλευρά της η ΣΤΑΣΥ, σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «έκρινε ότι η καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο δίκτυο του Μετρό μπορεί να θεωρηθεί υπαινικτική για τα δικαιώματα των γυναικών και αποφάσισε να αποσυρθεί η εν λόγω αφίσα από τα διαφημιστικά πλαίσια των σταθμών του δικτύου της»