Μήνυση κατά πέντε καθηγητών γυμνασίου στην Κέρκυρα κατέθεσαν οι γονείς μαθήτριας, όπου τους κατηγορούν για σχολικό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό της κόρης τους.

Σύμφωνα με το Star οι γονείς της μαθήτριας κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς στις 29 Ιανουαρίου η κόρη τους, όπως ισχυρίζονται δέχθηκε επίθεση από τον καθηγητή της μουσικής. Τον ρώτησε γιατί γράφουν τεστ γεωγραφίας στο μάθημά του κι εκείνος βγήκε, όπως λένε, εκτός εαυτού.

Ο καθηγητής άρχισε να της φωνάζει και να της λέει «Σκάσε θα φας σφαλιάρα».

Του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει και της είπε ότι είναι άχρηστη, να πάει με αστέγους, ότι έχει νοητική στέρηση, ότι είναι ανάπηρη και ότι μόνο για εκεί κάνει. Την έπιασε από τα μαλλιά και την πλεξίδα της και την πήγε στο γραφείο της διευθύντριας.

«Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι και η μαθήτρια έχει καταρρακωθεί. Δε θέλει να πάει σχολείο» εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από 10 περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μίλησε στο Star και σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να κατηγορούνται πέντε καθηγητές.

«Το διερευνούμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καθηγητές που εμπλέκονται»

Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας.