Ποινή φυλάκισης 21 ετών επέβαλε το δικαστήριο του Έξετερ στη Βρετανία, στον 41χρονο φωτογράφο Πολ Μπράουν από το Ντέβον για 15 βιασμούς σε βάρος έξι γυναικών και ηδονοβλεψία σε άλλες πέντε.

Ο Μπράουν οδηγούσε τα θύματά στο αυτοσχέδιο στούντιο που είχε δημιουργήσει και τα έπειθε πως θα τις βοηθούσε να γίνουν μοντέλα, αν γδύνονταν κι έκαναν μαζί του σεξ, στη διάρκεια της κάθε φωτογράφισης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικαστής, ο Μπράουν είναι «καταναγκαστικός ψεύτης και φαντασιόπληκτος, εξαιρετικά επικίνδυνος και πειστικός».

Ο Μπράουν παραδέχτηκε την ενοχή του για ηδονοβλεψία, αναφέροντας πως για τον σκοπό αυτό είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στην τουαλέτα του διαμερίσματός του.

Το δικαστήριο που είχε προηγουμένως ακούσει τον Μπράουν να απολογείται, προσδιόρισε τις επιθέσεις του μεταξύ του 2012 και του 2018. Τα θύματά του ήταν από έφηβες κοπέλες μέχρι γυναίκες στα 60 τους.

Μάλιστα, είχε δημιουργήσει μια fake εταιρεία μοντέλων, με στόχο να προσελκύσει κοπέλες και γυναίκες που ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Μέσω αυτής, επικοινωνούσε μαζί τους μέσω Facebook και τις έπειθε να τον επισκεφτούν στο «στούντιό» του.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή που εξέτασε την υπόθεση, ο Μπράουν ήταν ένας από τους "πιο παραγωγικούς σεξουαλικούς παραβάτες στην ιστορία της Ντέβον", ενώ χρειάστηκαν περισσότερο από δυο χρόνια για την εξιχνίασή της.

Στις έρευνες που έγιναν στο «στούντιο» του δράστη, εντοπίστηκε κι ένα μαύρο τετράδιο, στο οποίο διατηρούσε αρχείο με τους βισμούς που είχε διαπράξει.