Αθηνά Οικονομάκου δεν αποδέχεται στο 100% τον όρο «Influencer», αν και διαθέτει έναν από τους πιο δυνατούς λογαριασμούς στο Instagram.

Για την ίδια η ενασχόληση με τα social media είναι ένας τρόπος να χαλαρώσει.

«Το βράδυ που θα κάτσω στο σπίτι μπορεί να φτιάξω μια φωτογραφία, να σκεφτώ ένα concept ή μια ιδέα για κάποια συνεργασία. Το Instagram δεν είναι κάτι που με αγχώνει και δεν το κάνω επαγγελματικά σε βαθμό που να πιέζομαι. Οι συνεργασίες που κλείνω έχουν πάντα το προσωπικό μου στοιχείο και δεν βάζω εύκολα νερό στο κρασί μου, γιατί δεν με ενδιαφέρει να κάνω ένα επαγγελματικό προφίλ ούτε να γίνω Influencer» τονίζει. Άνθρωποι που εκτίθενται στα social media συχνά γίνονται αποδέκτες διαφόρων σχολίων.

Mπαίνει στη διαδικασία να απαντάει σε όλα όσα την ενοχλούν;

«Καμιά φορά απαντάω, αλλά για πλάκα. Κι αυτό γιατί γνωρίζω πως αυτές οι συζητήσεις δεν βγάζουν πουθενά. Πίσω από την κακεντρέχεια ορισμένων ανθρώπων κρύβονται δικά τους προσωπικά προβλήματα. Δεν είναι λοιπόν ότι καταλήγεις σε μια συζήτηση που έχει ενδιαφέρον.

Ίσως καμιά φορά μπαίνω στη διαδικασία να απαντάω για κοινωνικούς λόγους, προσπαθώντας να τους καταλάβω. Άλλες φορές πάλι, σκέφτομαι “Για ποιο λόγο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία;". Δεν μπορώ να σου πω ότι πληγώνομαι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά καμιά φορά στεναχωριέμαι για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Θα μου πεις "Περίμενες το Instagram για να το καταλάβεις;" Όχι, αλλά όταν είσαι ο άμεσος αποδέκτης επηρεάζεσαι παραπάνω. Ωστόσο έχω πάρει απόφαση ότι είναι κι αυτό μέρος της ζωής μου καθώς έχω επιλέξει να κάνω τη συγκεκριμένη δουλειά. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν μπορεί όλοι να σε αγαπάνε ούτε να σε χειροκροτούν», είπε στο People.