Δελφίνια ντύθηκαν ακτιβιστές προκειμένου και έδωσαν το παρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Οι ακτιβιστές θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν την συζήτηση που αιτήθηκε η παράσταση «Οικολογική Συμμαχία» για να επιβληθεί πρόστιμο στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» το οποίο συνεχίζει να διαφημίζει θεάματα με δελφίνια παρόλο που απαγορεύονται από το νόμο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Οικολογικής Συμμαχίας Γ. Δημητρίου, οι κάθε είδους παραστάσεις με συμμετοχή ζώων έχουν απαγορευθεί με τον νόμο 4039 του 2012, με μόνη και ρητή εξαίρεση την ιππική δεξιοτεχνία και τα ιππικά αθλήματα. «Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πήγαν ως πελάτες, πλήρωσαν εισιτήριο, βιντεοσκόπησαν την παράσταση και κάλεσαν σε απολογία την διοίκηση του πάρκου», ανέφερε σχετικά με την καταγγελία που έγινε το 2017 ότι διοργανώνονται θεάματα με δελφίνια.

Οι ακτιβιστές ντυμένοι δελφίνια περιφέρονταν στην αίθουσα με πανό στα χέρια στα οποία γίνονταν αναφορές στα βασανιστήρια και τις κακές συνθήκες που βιώνουν τα συγκεκριμένα ζώα στην αιχμαλωσία.

Ο κ.Δημητρίου αναρωτήθηκε πού οφείλεται αυτή η απροθυμία της Περιφέρειας να επιβάλει τις δικές της κυρώσεις την στιγμή που η επιχείρηση πλήρωσε ήδη την πρώτη δόση του προστίμου που επέβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως έχει πληροφορηθεί. Η περιφερειακή αρχή, από την άλλη, δεν εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιβολή των δικών της κυρώσεων. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι ο νόμος είναι σκληρός αλλά πρέπει να εφαρμοστεί. Ο κ. Δημητρίου έδωσε διορία 10 ημέρες, τονίζοντας πως εάν δεν συμβεί, θα επανέλθει.