Όπως είναι γνωστό, η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη που κατάγεται από τον Έβρο ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΡΤ ότι θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2020.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, η οποία έχει ασχοληθεί σε υψηλό επίπεδο με τον αθλητισμό, καθώς έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν μάλιστα διεθνής με την Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Ο λόγος για την Λαμπρινίτσα Λυμπερακάκη, την οποία το ThrakiSportS είχε παρουσιάσει επτά χρόνια πριν, μέσα από ρεπορτάζ του αείμνηστου Λεωνίδα Κάλφα, ο οποίος την είχε συναντήσει και την είχε φωτογραφήσει κάτω από τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, σε μια περίοδο που η ίδια απολάμβανε με την οικογένειά της στον Έβρο και τη Θάσο μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών.

Τότε η Λαμπρινίτσα Λυμπερακάκη ήταν 19 ετών (και η Στεφανία που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision, 10) και ήταν ήδη διεθνής με την Εθνική Νεανίδων, αλλά λίγο καιρό αργότερα έμελλε να κληθεί και στην Εθνική Γυναικών της Ελλάδας αλλά και να πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Βόλου, μετά από την παρουσία της σε ολλανδικές ομάδες όπως η AV Houten και η Delta Sports 95.

Τόσο η Λαμπρινίτσα όσο και η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκαν στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το Σοφικό και το Θούριο του Έβρου.

Η Λαμπρινίτσα από πολύ μικρή έδειξε το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο και οι γονείς της δεν έχασαν την ευκαιρία να την στρέψουν στη στρογγυλή θεά, αν και δεν είναι συνήθης αυτή η επιλογή για κορίτσια.

Σε ηλικία επτά ετών, κατόπιν επιλογής, η Λαμπρινίτσα εντάχθηκε σε ομάδα αγοριών. Η σταθερά ανοδική της πορεία την οδήγησε στα 13 της στα κλιμάκια της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ αγωνίστηκε και στην Κ15. Στα 16 της εντάχθηκε σε αμιγώς γυναικεία ομάδα, όπου ξεχώριζε για το πάθος, την ταχύτητα και την αντίληψή της.

Στη συνέχεια φόρεσε τα χρώματα της Εθνικής Νεανίδων της χώρας μας, όπου πήρε μέρος σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ19 μετρώντας δέκα συμμετοχές και ένα γκολ. Λίγο καιρό μετά το αφιέρωμα του ThrakiSportS το καλοκαίρι του 2013, έμελλε να πετύχει το όνειρό της και να φορέσει τα χρώματα και της Εθνικής Ομάδας Γυναικών, ενώ το 2014 ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο στην πατρίδα των προγόνων της, αλλά ελλείψει ανταγωνιστικής ομάδας τότε στον Εβρο, αποφάσισε να πάει στον Βόλο.

Στη μίνι συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στον συνεργάτη του ThrakiSportS, Λεωνίδα Κάλφα, είχε υποστηρίξει αναφορικά με το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου υποστήριξε πως είναι υποβαθμισμένο, αλλά δουλεύοντας με τις υπόλοιπες διεθνείς αθλήτριες της ηλικίας της πίστευε «πως με σωστή δουλειά, θέληση και οργάνωση στις υποδομές υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης». Τέλος, είχε παραδεχθεί πως «αν έμενε στον Έβρο θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να είχε την εξέλιξη που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα και δε θα έβλεπε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος...».

Φωτογραφία:thrakisports