Μπορεί να μην αξίζει βασιλόπιτα στον καρκίνο, αξίζει όμως στην Αντικαρκινική  Εταιρεία που σκοπός της είναι η διαρκής ενημέρωση για την καταπολέμηση του!

Σε εύθυμο εορταστικό κλίμα έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, στον ΑΣΤΕΡΑ, η κοπή πίτας του Παραρτήματος Πάτρας της Αντικαρκινικής Εταιρείας,  παρουσία πολλών φίλων και προσκεκλημένων.

Μετά το καλωσόρισμα και τον σύντομο χαιρετισμό της  Προέδρου του Παραρτήματος Νατάσας Ράγιου , άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ήταν η παρέμβαση  για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, του κοσμήτορα, καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής και μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Καρδαμάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η 4η Φεβρουαρίου πρέπει να στείλει σε όλες και όλους το μήνυμα  ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές  και ότι η σωστή θεραπεία είναι αποτελεσματική. Επίσης μοιράστηκε έντυπο με τον ευρωπαϊκό κώδικα κατά του καρκίνου, σε επιμέλεια  Κώστα Μητρόπουλου.

Η βραδιά περιελάμβανε απαγγελία στίχων των Ελύτη, Βρεττάκου και Ρίτσου  από την εκπαιδευτικό-εμψυχώτρια Αλέκα Ράπτη ενώ την εκδήλωση έντυσαν οι παιδικές φωνές της Χορωδίας της εκλεκτής καθηγήτριας  μουσικής Αμαλίας Αντωνοπούλου, με κλασσικά τραγούδια γνωστών ελλήνων συνθετών.

Την πίτα ευλόγησαν ο π. Νικόλας Σκιαδαρέσης εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών και ο π. Αμβρόσιος Γκουρβέλης,  προϊστάμενος του Ι.Ν Μητροπόλεως Πατρών. 

Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε δυο συλλεκτικά εκατοντάδραχμα, καθώς και έναν πίνακα με την τεχνοτροπία ντεκουπάζ-μεικτές τεχνικές, που φιλοτέχνησε η γραμματέας του Παραρτήματος Λαμπρινή Τσακαλώζου, κέρδισε η κυρία Μαρία Σίνου, μητέρα του Παναγιώτη, από την χορωδία της Αμαλίας Αντωνοπούλου.


Εκτός από τα μέλη του ΔΣ και της επιστημονικής ομάδας της Αντικαρκινικής Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μαριάννα Σταματιάδου, Παναγιώτη Τερζάκη, Βασίλη Καραμπελιά,  Λαμπρινή Τσακαλώζου , Νικολίτσα Παπαδοπούλου, Γεωργία Μαντέλη και Νίκο Καραχανίδη, καθώς και το επίτιμο μέλος Βάσω Μεντζελοπούλου, που ήταν και χορηγός της βραδιάς, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Περιφερειάρχης  Δ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανδρέας Φίλιας , ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δ. Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Αντώνης Χαροκόπος, ο Πρόεδρος της Φροντίδας Υγείας Γιάννης Μάκκας,ο Νίκος Καρακίτσος Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγικών Τάξεων Αχαΐας, η Λιολιώ Κολυπέρα πρόεδρος στο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», η πρόεδρος τη Ένωσης Γυναικών Πάτρας   Άννα Μαρία Ρογδάκη, η Τασία Παπαϊωάννου από την «Φλόγα», η Γεωργία Μοσχονά πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΔΗΠΕΘΕ Μαριάννα Σταματιάδου, ο πρώην Πρύτανης Σταμάτης Αλαχιώτης, ο Σταύρος Πολυβίου από την Ένωση Κυπρίων  Ν. Αχαΐας , η αντιπρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Χρυσή Παπαδοπούλου, η Ζέτα Γεώργα γραμματέας του ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, η Σοφία Πουλή από το Inner Wheel Βορρά Ρίου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τρύφων Παχής , ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν, η Άντα Ρεμούντη, αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Παρασκευή»  και «εθελόντρια πανταχού παρούσα», ο Σωτήρης Γαλάνης μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, η Γούλα Βασιλική της «Γλυκιάς Ζωής» , οι κυρίες Ελένη Διαμαντοπούλου, Πόπη Ζαβέρδα, και Μαρία Κοψίνη από την Κοινωνική Πρόνοια του Ερυθρού Σταυρού , ο Λευτέρης Πολυκρέτης μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών ,  η Χριστίνα Κιούρτη από την «Ένωση για την Σκλήρυνση κατά πλάκας» , ο Κωνσταντίνος Τουλιάτος από το Τμήμα Σαμαρειτών, ο αγαπημένος παππούς- καλλιτέχνης της πόλης Γιώργος Κατσίποδος , η κυρία Πολυκρέτη από το Λύκειο Ελληνίδων κ.α.

Τον στολισμό της αίθουσας είχε  αναλάβει η Diamond Events υπό την Ντόρα  Ρογδάκη και την Ελένη Σαράντη ενώ τα αναψυκτικά και οι  χυμοί ήταν ευγενική χορηγία του Πλάτωνα Μαρλαφέκα και της LOUX.