Μια συνέντευξη – απάντηση σε όσους κατά καιρούς τον σχολιάζουν αρνητικά παραχώρησε ο Μάρκος Σεφερλής με αφορμή το πλήθος μη θετικών κριτικών που δέχθηκε η πρώτη του κινηματογραφική ταινία, “Χαλβάη 5 – 0”. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον δημοσιογράφο Ηλία Φραγκούλη και στο freecinema.gr, ο δημοφιλής κωμικός τόνισε πως ουδέποτε έχει γίνει μισητός σε μερίδα του κοινού παρά την προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν αυτό ακριβώς, όπως αναφέρει το zappit.

“Ποτέ δεν έχω κοροϊδέψει, δεν έχω χλευάσει κανέναν. Αυτό το ομοφοβικός, που μου λένε, δεν ξέρω από που έχει προκύψει” σημείωσε εμφανώς ενοχλημένος ο Μάρκος Σεφερλής. “Μόνο εγώ σατιρίζω τους ομοφυλόφιλους στις παραστάσεις μου; Δηλαδή σε όλο το ελληνικό θέατρο, σινεμά, τηλεόραση μόνο ο Σεφερλής κάνει έναν τέτοιο χαρακτήρα; Και πάλι εγώ τον κάνω τόσο χαριτωμένο που τον αγαπάνε όλοι και τα μικρά παιδιά. Δεν τον κοροϊδεύω, δεν τον χλευάζω. Απλά είναι ένας τύπος που, εντάξει, υπάρχει στη ζωή μας όπως υπάρχει και χασάπης, ο ταξιτζής, ο βλάχος. Δηλαδή ο Χατζηχρήστος που έκανε τον βλάχο τόσα χρόνια ήταν βλαχοφοβικός; Κορόιδευε τους βλάχους; Εκεί τρελαίνομαι εγώ! Κάνω έναν τύπο που ξαναλέω πως δεν τον κάνω μόνο εγώ αλλά όλοι τον κάνουν”.

Στην ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου γιατί εκτιμά πως έχει γίνει τόσο μισητός σε μια μερίδα ανθρώπων, ο Μάρκος Σεφελρής ξεσπάθωσε και δήλωσε: “Όχι, δεν έχω γίνει! Θέλουν να με κάνουν μισητό γιατί εμένα έρχονται και με βλέπουν πολλοί ομοφυλόφιλοι. Με γουστάρουν, με αγαπάνε και γελάνε με αυτά που κάνω. Όταν βλέπουμε την Ρένα Βλαχοπούλου να λέει, “Σούζι τρως” και όλα τα υπόλοιπα δηλαδή, εγώ το ανακάλυψα αυτό; Είναι αστεία… Όλες οι ελληνικές ταινίες, από τους τίτλους κιόλας, “ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός”… Τι είναι αυτό; Χλευασμός για τον κοντό; Bullying; Ο Νίκος Ρίζος πως έκανε καριέρα; Ο Κώστας Χατζηχρήστος πως έκανε; Με τον βλάχο έκανε! Πάει να πει δηλαδή πως πρέπει να βγουν οι βλάχοι και να πουν; Και πάω στο πιο σύγχρονα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε την Ζέτα Μακρυπούλια που μίλαγε με λι και νι που το ‘χω κάνει και γω. Δεν βγήκε κανείς να πει πως κοροϊδεύει τους επαρχιώτες που μιλάνε με λι και νι”!

“Θέλω να πω πως είναι τύποι που πάντα τους κάνουμε όλοι και πάντα γελάει ο κόσμος χωρίς κανείς να παρεξηγείται. Γιατί ο Σεφερλής; Γιατί προφανώς ο Σεφερλής απευθύνεται σε πολύ περισσότερο κόσμο! Όλοι αυτοί που βγαίνουν και λένε για μένα, συνάδελφοι από τον χώρο, στο ξαφνικό και στο άσχετο ακόμα χωρίς να τους ρωτήσουν ποιοι είναι; Άνθρωποι που δεν είναι τώρα στο προσκήνιο και θα ήθελαν να είναι ή άνθρωποι που είναι στο προσκήνιο και δεν κάνουν εισιτήρια. Δεν έχω δει τον Πέτρο Φιλιππίδη να βγει να πει κακιά κουβέντα για μένα που σκίζει σε κάθε του παράσταση, δεν έχω δει τον Νίκο Μουτσινά που κάνει θέατρο και σκίζει με ουρές να βγει να πει για μένα” πρόσθεσε, επίσης, ο λαοφιλής καλλιτέχνης.