Η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με αρκετές χώρες να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.

Σε επιφυλακή για τον κορωνοϊό βρίσκονται και οι ελληνικές Αρχές, παραμένοντας σε διαρκή επικοινωνία με την κινεζική πρεσβεία. Μεταξύ άλλων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, αρκετές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν πλήρως ή μείωσαν τα δρομολόγιά τους από και προς την Κίνα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, πάνω 20 αεροπορικές εταιρείες έχουν θέσει σε ισχύ περιορισμούς λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και «μεγαθήρια» όπως η Delta, η American Airlines και η United Airlines.

Οργή του κινεζικού ΥΠΕΞ για τις διακοπές δρομολογίων

Η στάση που επιλέγουν να κρατήσουν οι αεροπορικές εταιρείες, λόγω του κορωνοϊού, προκάλεσαν την επίσημη αντίδραση του Πεκίνου. Οπως μεταδίδει το CNN, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας, Χουά Τσουνγίνγκ, είπε ότι «η απερίσκεπτη απόφαση ορισμένων χωρών να αναστείλουν πτήσεις από και προς την Κίνα δεν είναι ψύχραιμη ούτε και λογική».

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ προσέθεσε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί έντονα την Κίνα και οι εξελίξεις μας δεν μας ικανοποιούν. Ελπίζουμε οι εν λόγω χώρες να έχουν λάβει υπόψιν τους τις σχέσεις μεταξύ των λαών και τα συμφέροντά τους και να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των πτήσεων».

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, η Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει την αναστολή των πτήσεών της από και προς την ηπειρωτική Κίνα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.